2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Vonják vissza a lepacsizott légifotós közbeszerzést!

Az állami tulajdonú termőföldek légifotózására kiírt, cégre szabott és csillagászati összeget felemésztő pályázat visszavonatására szólítja fel a vidékfejlesztési minisztert az LMP. A kelet-európai abszurdba illő körülmények ugyanis korrupciót sejtetnek. Alacsonyan szállnak a milliárdok a Vidékfejlesztési Minisztérium háttérintézményénél. Hétfőn járt le ugyanis a határideje annak a gyorsított eljárásban meghirdetett közbeszerzési pályázatnak, amit a Földmérési és Távérzékelési Intézet (Fömi) írt ki, közel 5 milliárd forint értékben, az állami tulajdonú termőföldek légifotóinak elkészítésre.
A pályázati feltételeket úgy határozták meg, hogy azon csak az a Geodézia Zrt. indulhasson, melynek egykori vezérigazgató-helyettese jelenleg a minisztérium közigazgatási államtitkára, egykori igazgatótanácsi tagja pedig a pályázatot kiíró intézet jelenlegi főigazgatója. Az index.hu információi szerint valóban csak egy pályázat érkezett a tenderre – a Geodézia által vezetett konzorciumé. A pályázati borítékot nem kellett messze vinni: az összefonódás újabb bizonyítéka, hogy a cég és a megrendelő az állami intézet egy épületben székel.  
Erősen vitatható az is, hogy miért kell csillagászati összegeket fizetni azért a munkáért, ami 2005-ben még 129 millió forintba került, arról nem is beszélve, hogy ma már sokkal korszerűbb és olcsóbb eljárások is rendelkezésre állnak. A Lehet Más a Politika ezért felszólítja a vidékfejlesztési minisztert, hogy azonnal utasítsa a Fömi vezetőjét a pályázat visszavonására! Ellenkező esetben mindenki számára világossá válhat, hogy az Orbán-kormány a jogállamiság és a társadalmi igazságosság után a tiszta közélet értékét is semmibe veszi.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek