2024. 07. 29. hétfő

Márta, Flóra
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Most már biztos: Szilveszterkor Tokajban az M1 és az M2

Most már biztos: Szilveszterkor Tokajban az M1 és az M2

A Fővárosi Operettszínház Igazgatójának első tokaji látogatása alkalmával már felvetődött, hogy szilveszterkor az operett és musical betétműsorait Tokajban rögzíti a Közszolgálati Televízió! Hosszas egyeztetés után Kerényi Miklós Gábor (KERÓ) a Fővárosi Operettszínház igazgatója és a Közszolgálati Televízió között megszületett a megállapodás, hogy a szilveszteri műsor szerves részét követően, a Himnusz és a Köztársasági Elnök Köszöntője után a színház művészei 80 percben fogják szórakoztatni a műfaj széles korosztályú kedvelőit. A Direktor azt sem feledte el, hogy a tokaji polgármesternek tett egy olyan ígéretet, hogy a felvételek a borok fővárosában készülnek.

A televízió vezetői ezt jó ötletnek tartották, ezért a két szervezet részéről KERÓ vette fel a kapcsolatot tokaji polgármesterrel. Olyan döntés született, hogy a felvételek december 20-án készülnek el a Rákóczi Pincében körülbelül délután két és négy óra között. És hogy a közönség se maradjon ki az élő a produkcióból, a felvétel műsorát megismétlik a városiak számára 19 órától a Paulay Ede színházban.

A műsor felvételéhez nagy műszaki és művész személyzet érkezik a Tokajba.

A felvételhez az MTV közvetítő kocsikkal és világító járművekkel érkezik a Tisza-parti városba, a produkció mintegy harmincöt főt vesz igénybe. A pince előkészítését a műsor rögzítéséhez már december 19-n elkezdik, amihez Májer János bírja dr. Kovács Tibor birtokigazgató úr engedélyét.
A Fővárosi Operettszínház fellépő művészei: Dolhai Attila, Janza Kata, Oszvald Marika, Faragó András, Bordás Barbara, Boncsér Gergely, Szendy Szilvi, Kerényi Miklós Máté és Peller Anna. Az operett és musical betétek mellett minden bizonnyal lesz cigányzene is, a talpalávalót Déki Lakatos Sándor művész úr és zenekara fogja szolgáltatni. A művészek mellet a színház rendezői és technikai 10 fős  stábja is csatlakozik (rendező, koreográfus, asszisztens, öltöztető, fodrász, smink, stb.) a decemberi produkcióhoz.

A részletekről Kerényi Miklós Gábor (KERÓ) direktor úr, Borbély László produkciós igazgató úr személyesen is egyeztetett a „Szerdán tavasz lesz” felújított musical premierje előtt Budapesten. A produkciót a világhírű Fényes Szabolcs szövege alapján újították fel 25 év után, amelyet a 900 ember fergeteges tapssal honorált.

A szilveszteri műsor közvetítése a borok fővárosából mindenképpen nagy megtiszteltetés a város kulturális életének és színházi világának, amely egyben felvezetője a Fesztiválkatlan fergeteges műsorfolyamának.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek