2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Eredményesen pályáztak a B-A-Z. Megyei rendőrkapitányságok

ELBIR bűnmegelőzési hírlevelek!
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya elkészítette és megküldte az érintetteknek aktuális bűnmegelőzési témájú hírleveleit.

Az Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer (ELBIR) 2010. október havi számai a korábbiakhoz hasonlóan részletes, szakmai tájékoztatást adnak különböző célcsoportok részére.

Belügyminisztériumi pályázat (Polgármesteri Hírlevél)

A Belügyminisztérium a „Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei települések, valamint e megyék területén kívül a kiemelten veszélyeztetett települések közbiztonságának javítását célzó együttműködéshez kapcsolódó támogatások elnyerésére” címmel pályázatot írt ki.

A minisztérium által időközben kiadott tájékoztatás szerint a pályázatra összesen 33 rendőrkapitányság érvényes pályaműve érkezett, melyek közül az Ózdi Rendőrkapitányságé lett az első helyezett! A nyertes 10 pályázat között szerepelnek még megyénkből az Edelényi, a Sárospataki, valamint a Miskolci Rendőrkapitányságok is.

A Polgármesteri hírlevél e havi száma Borsod-Abaúj-Zemplén megye tíz rendőrkapitánysága pályázati anyagainak lényegét, a főbb projektelemek ismertetését tartalmazza.

Munkakeresők vámszedői – CSALÓKA HÍRDETÉSEK (Lakossági Hírlevél)

A távmunkapiacon garázdálkodó hamis munkaközvetítők, fiktív cégek és mesés fizetéseket ígérő vállalkozások elsősorban az anyagilag kiszolgáltatottak bizalmával élnek vissza (munkanélküliek, gyes-en lévő kismamák, nyugdíjasok).

A Lakossági Hírlevél e havi száma bemutatja a csalók által használt legjellemzőbb trükkök fajtáit, számba veszi a lehetséges elkövetési módszereket és praktikus bűnmegelőzési tanácsokkal is szolgál.


A kétélű fegyver – szabálysértési elzárás fiatalkorúak esetében (Oktatási Hírlevél)

A pedagógussal szemben alkalmazott megbotránkoztató viselkedés, vagy a bolti lopás akár azonnalos bilincseléssel járó előállításhoz, őrizethez, és több napos elzáráshoz vezethet.

Az iskolában és iskolán kívül elkövetett egyes kisebb súlyú cselekmények, szabálysértések felderítése, ügyfeldolgozása, és nem utolsósorban szankcionálása megváltozott.

A kérdés és megoldás kétélű: Kell-e ilyen megaláztatás a fiatalkorúnak? El kell-e idáig jutni? A válasz egyértelműen nem! Nem kell, mert érzékelhető a visszatartó erő, a törvény hatályba lépését követően a szakemberek szerint 20-30 %-kal visszaesett a bolti lopások száma.

Információs háttér:

A Borsod–Abaúj–Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére 2005. júliusában hozták létre az Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszert (ELBIR).

Az ELBIR lényege, hogy a rendőrség elektronikus levelezés (e-mail) útján juttatja el az önkormányzatok és azok szakintézményei, valamint a polgárok rendszerben regisztrált tagjai részére a mindig aktuális bűnmegelőzési információkat.

A B-A-Z. MRFK Bűnmegelőzési Osztály tájékoztatása alapján: MRFK. Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…