2024. 08. 19. hétfő

Huba
1 EUR 396 HUF
1 GBP 465 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Zsebbevágó kérdések – Meg akarja védeni értékeit a zsebtolvajokkal szemben?

Zsebbevágó kérdések – Meg akarja védeni értékeit a zsebtolvajokkal szemben?

A rendőrségi tapasztalatok szerint a miskolci tömegközlekedési eszközökön az utóbbi hetekben nagyobb aktivitást mutatnak a zsebtolvajok. Ha nem akarják oda adni önként értékeiket a tolvajoknak, akkor fogadják meg a rendőrség ajánlásait.

 

Egy miskolci nő a napokban arról tett bejelentést a Miskolci Rendőrkapitányságon, hogy miközben az egyik helyi tömegközlekedési eszközön utazott kézitáskájából ellopták különböző értékeit. Készpénze mellett eltulajdonították az időigényes utánajárással beszerezhető iratait is, például TB- és lakcímkártyáját.
A Miskolci Rendőrkapitányság a korábbi években szerzett tapasztalatok alapján az úgynevezett „CIRKÁLÓ” elnevezésű akciócsoport civil ruhás nyomozóival kívánja visszaszorítani az idei évben is a zsebtolvajok tevékenységét. A CIRKÁLÓ főleg a tömegközlekedési eszközökre, piacokra, forgalmasabb bevásárló központokra, pályaudvarokra koncentrál.

Ha nem akarják odaadni értékeiket a zsebeseknek…:

* akkor tudatosan készüljenek arra, hogy a nagy tömeg, a zsúfoltság jelentősen aktivizálja a zseblopásra szakosodott elkövetőket, ezért ilyen helyeken fokozottan figyeljenek értékeikre. Táskájukat, csomagjukat zárt állapotban, testükhöz szorítva védjék.  A hátra vetett hátizsák is jelentős kockázati tényező!
* akkor értékeiket, irataikat mindig – más által – nehezen hozzáférhető helyen, például belső zsebben, táska mélyén tartsák.
* akkor a bankkártya mellett véletlenül se legyen ott a PIN kód, hiszen ennek ismeretében a zsebtolvaj hozzájuthat a bankszámlán tárolt pénzükhöz is.
* akkor figyeljenek környezetükre, különösen azon gyanús személyekre akik, hosszabb ideje nem mozdulnak Önök mellől.
* akkor bevásárláskor pénztárcájukat, más értéktárgyaikat soha ne tegyék a kosarukba.
* Ha pedig tetten érnek valakit, vagy szemtanúi a bűncselekmény elkövetésének azonnal értesítsék a legközelebbi rendőrt, vagy tegyenek bejelentést a 107-es, 112-es ingyenesen tárcsázható segélyhívók valamelyikén!

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Folytatódik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kiemelt, nyári ellenőrzése; az eddigi vizsgálatok számos szabálytalanságot tártak fel. A szabályszegők …

További cikkek