2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

„Week-end” a rács mögött

Főként lopás, de távoltartási szabályok megszegése, valamint rendzavarás is szerepel azoknak a kontóján akiket hétvégén vettek szabálysértési őrizetbe a rendőrök Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A három nap alatt így elzárt mindösszesen 28 fő ügye várhatóan gyorsított bírósági eljárással zárul majd.

A fa-, kukorica- és körte tolvajok a terményt, a rendőrök nem sokkal azután már őket vitték el.

Az elmúlt három napban számos fatolvaj, kukorica és körtedézsmáló is a borsodi zsaruk „zsákjába” került. A hétvégén szabálysértési értékre elkövetett lopás, rendzavarás, valamint a családon belüli erőszak miatt elrendelt távoltartó határozatban foglaltak megszegése miatt a rendőrök összesen 28 főt vettek gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából szabálysértési őrizetbe.

A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei 7 fatolvajt és 3 bolti szarkát, a szerencsi kollégáik összesen nyolc kukorica és körtetolvajt, míg az ózdi rendőrök hat, ugyancsak fatolvajt értek tetten és vettek őrizetbe.

A hétvégi események sorát „gazdagítja” egy Miskolc közterén ittas állapotban az ott tartózkodó személyeket inzultáló, rendzavaró, továbbá a Kazincbarcikai-, valamint az Encsi Rendőrkapitányságon egy-egy – a távoltartás szabályait megszegő személy – őrizetbe vétele is.

A hétvégén rács mögött „week-end”-ezők ügyében a bíróság a napokban mondja ki a végső szót.

Információs háttér:
A közbiztonság javítása érdekében szükséges egyes törvénymódosításokról szóló 2010. évi LXXXVI. törvény szigorító rendelkezései értelmében 2010. augusztus 19-től a tulajdon elleni szabálysértések elkövetői – legyenek azok fiatal vagy felnőtt korúak – elzárással is sújthatóak.

A rendőrség többek között ezen ügyekben is a tényállás felderítése, az elkövető kilétének megállapítása, valamint a bizonyítási eszközök felkutatása és biztosítása érdekében úgynevezett „bírósági eljárást előkészítő eljárást” folytat le, melynek során – tettenérés esetén – az eljárás alá vont személyt gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából őrizetbe veheti.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek