2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Munka nélküli álláshirdetők

A gyanú szerint országosan több tucat sértettet is megkárosított az a házaspár, akik hirdetésükben munkalehetőséget kínáltak. Arról azonban nem tájékoztatták az ügyfeleiket, hogy pénzt csak ők fognak keresni.

A Szerencsi Rendőrkapitányságon tett feljelentés alapján üzletszerűen elkövetett csalás gyanúja miatt indult nyomozást. Az eljárás adatai szerint a gyanúsítottak külföldi munkalehetőségeket hirdettek az interneten. Telefonon történt előzetes egyeztetést követően a hirdetők utaztatás és egészségügyi alkalmassági vizsgálatok költségeire különböző összegeket kértek a jelentkezőktől, amelyeket egy általuk megadott számlaszámra kellett utalni.
Az eljárás adatai szerint a számlaszámot egy debreceni hajléktalan férfi nyitotta egy hajdúhadházi házaspár megbízásából. A gyanúsítottak azonban semmilyen álláslehetőséghez nem juttatták a sértetteteket, akinek a száma elérheti a félszázat.
A Szerencsi Rendőrkapitányság előterjesztése alapján a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a hajdúhadházi házaspárt. Az ügyben még további nyomozati cselekmények várhatóak.

A Szerencsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek