2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Szentendrén termálvizet találtak-Szenzáció!

Szentendrén termálvizet találtak-Szenzáció!

Az elmúlt években Szentendrén többször is fellángolt a harc a városvezetésben, hogy érdemes-e tovább próbálkozni a hévízkút-fúrással, vagy törődjön-e bele a dunakanyari település, hogy nem lesz gyógyvize.

A város északi részén, a Pap-sziget közelében nyár elején kezdődtek meg ismét a munkálatok. Szombat reggelre már több előjel utalt arra, hogy meg lesz a víz, a tapasztalt szakemberek 90% feletti valószínűséget jósoltak, és a geofizikai mérések, valamint a feltörő víz mára megerősítette: Szentendrének jó minőségű termálvize van!

 

Többszöri fúrási kísérlet után mintegy hatvanfokos termálvizet találtak 1.800 méter mélységben Szentendre északi részén – jelentette be a fúrás helyszínén ma tartott sajtótájékoztatón Dietz Ferenc (Fidesz) polgármester. A munkálatok 89 millió forintba kerültek, amelyet a város és a termálkút helyének földtulajdonosa fele-fele arányban finanszíroz – mondta a polgármester, hozzátéve: Mészáros Jánossal együttműködési megállapodást kötöttek.  A vízhozam eléri a nyolcszáz litert percenként, s noha még nem tudni, hogy termál- vagy gyógyvízről van szó – a víz vizsgálata már megkezdődött -, bíznak a termál-gyógyvíz minősítésben. A jövőt illetően elmondta: folynak a tárgyalások egy magánbefektetővel, aki a közeli Pap-szigeten, a kemping területén egy ötcsillagos szállodát kíván felépíteni, vállalva, hogy a környező területet is fejleszti.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek