2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Megkezdődött a Szegedi Szabadtéri Játékok 2011-es jegyértékesítése

Megkezdődött a Szegedi Szabadtéri Játékok 2011-es jegyértékesítése

Szeptember 15-től lehet jegyeket vásárolni a Szegedi Szabadtéri Játékok jövő évi előadásaira: a Dóm téri nyári fesztivál jövőre is izgalmas bemutatókat valamint visszatérő közönség-kedvencet kínál. Jegyárak tekintetében a következő évben is számos kedvezményes lehetőséget kínálnak a szervezők: a korábbi évekhez hasonlóan 2011-ben is lehet az előadásokra bérletet váltani, újdonságként azonban megjelenik a Szeged Kártya, amely segítségével akár 10 %-kal olcsóbban vásárolhatnak Szabadtéri jegyet.
Ehhez a kedvezményhez pontok gyűjtése szükséges, a REÖK kiállításainak látogatásával ez lehetséges – így fontos kiemelni, hogy az elkövetkező években három nagy nemzetközi tárlat megnyitását tervezik: John Lennon, Hundertwasser és Miró alkotásai lesznek láthatóak.
Jegyárak

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően már augusztusban meghirdették a Szegedi Szabadtéri Játékok jövő évi produkcióit, és most a tavalyi évnél is hamarabb, a tegnapi nappal, szeptember 15-ével elindult a 2011-es évadra szóló Szegedi Szabadtéri Játékok belépőjegyeinek értékesítése. A jegyárak a dóm téri produkciók esetében 2900 forinttól kezdődnek, újszegedi előadásra pedig már 1500 forinttól vásárolhatnak belépőjegyet.

A korábbi évekhez hasonlóan a bérletvásárlásra is lehetőség nyílik, hiszen az elmúlt évek tapasztalatai is azt mutatják, hogy mintegy divattá vált például karácsonykor a Szegedi Szabadtéri Játékok előadásaira szóló bérletet ajándékozni. A tavalyi évhez képest kibővült a bérletkonstrukciók kínálata is: 8-féle bérlettípus közül választhatnak. A Szegedi Szabadtéri Játékok számára fontos, hogy értékeket közvetítsen, így a jubileumi évadban olyan alapművek lesznek láthatóak, amelyek iskolai tanagyagban is szerepelnek, és ezáltal az alapműveltségünk részei. Most egy olyan bérlet is kapható, amellyel mind a négy előadást (Az ember tragédiája, A víg özvegy, Valahol Európában, Carmen) lehetőségük lesz megtekinteni.

Dóm téri bemutatók esetében két előadásra szóló bérletet 5 580 forinttól, négy előadásra szólót pedig 12 240 forinttól vásárolhatnak. Újszegedi előadásokra szóló bérletet 4000 forintért árusít a Szabadtéri.

Jegyek és bérletek kaphatóak Szegeden a REÖK jegyirodájában (Szeged, 6720, Tisza Lajos krt. 56.), országszerte az ismert jegyértékesítő pontokon, valamint interneten az Interticket rendszerén keresztül vásárolhatók meg a jövő nyári előadásokra szóló jegyek és bérletek.

Szeged Kártyával akár 10 %-kal olcsóbbak a Szabadtéri Jegyei

Aki rendelkezik Szeged Kártyával, és kedvezményes áron megtekinti a REÖK kiállításait, gyűjtheti a pontokat, amelyek felhasználásával akár 10 %-kal olcsóbban vásárolhatja meg a Szabadtéri előadásaira szóló belépőjegyét.
Jelenlegi akciónk keretében a Rembrandt kiállítást tekinthetik meg 200 Ft-ért, amely mellé 10%-knyi kedvezményt érő pontokat kaphatnak. A pontgyűjtő szabályzatot és az aktuális akciókat olvashatják a Szegedi Szabadtéri Játékok (www.szegediszabadteri.hu) és a REÖK (www.reok.hu) internetes portáljain.


A jubileumi évadban is színes műsorkínálat

A Szegedi Szabadtéri Játékok fontosnak tartja, hogy előadásaival értéket közvetítsen, különösen igaz ez a jubileumi, 80. évadra is, amikor korábbi éveknél is magasabb művészi célkitűzéseket szeretnének megvalósítani. A 2011. évi ünnepi évad nyitó előadása Madách Imre: Az ember tragédiája lesz. A produkció rendezője Vidnyánszky Attila, aki próza műfajban visszatérő alkotó a Szegedi Szabadtéri Játékokon, hiszen az elmúlt 2 évben az ő rendezésében színpadra állított prózai előadások kerültek bemutatásra az Újszegedi Szabadtéri Színpadon. A szezon második bemutatója a híres magyar operett szerző Lehár Ferenc egyik legnépszerűbb és legjelentősebb operettje, A vígözvegy. A 2011-es opera bemutató továbbjátszásként Bizet: Carmen című előadása. A jubileumi évad musical előadásaként Dés: Valahol Európában című musicaljét mutatják be.

A 2011-es évad Szegedi Szabadtéri Játékok műsorkínálatában a prózajátszás helyszíne a Dóm tér, így a korábbi évek gyakorlatától eltérően Újszegeden a prózát a zenés műfajok váltják fel. A jövő évadban Újszegeden opera produkciók is színpadra kerülnek. Két estén át mindösszesen négy előadásban lesznek láthatóak Puccini: Gianni Schicchi és Vajda: Mario és a varázsló című egyfelvonásos operái.
Ugyancsak az Újszegedi színpadon kerül sor a Szegedhez kötődő Darvasi László művéből készült Popeye című zenés produkció bemutatására, valamit az évek óta műsorpalettán szereplő
Szegedixie gálára.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek