2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Taxióra helyett a sofőrt ütötte le

Taxióra helyett a taxist ütötte le egy miskolci férfi Miskolcon. A rendőrség bűnügyi őrizetbe vette az elkövetőt.

Az elmúlt hét utolsó napjának végén az egyik miskolci taxis droszton várakozó személyfuvarozót bántalmazott egy férfi. Az elkövető ugyanis vélt sérelme miatt bántalmazta a taxisofőrt, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A férfi végül gyalogosan távozott a helyszínről, akit a tetthely közelében fogtak el a rendőrök.

A Miskolci Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a 48 éves miskolci férfival szemben.

Információs háttér:

A Büntető Törvénykönyv (Btk) a közfeladatot ellátó személyek közé sorolja többek között a taxisokat, a tömegközlekedés dolgozóit, mentőszolgálat tagjait, az egészségügyi dolgozókat, a pedagógusokat, a tűzoltókat, a nyilvántartásba vett egyház tagjait, szociális munkásokat.

A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak elkövetőjét a Btk. alapesetben három évig terjedő, míg csoportos elkövetés esetén akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…
Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…

További cikkek