2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Klíma helyett tégla

Internetes hirdetés útján akart autóklímához jutni, de a pénzéért csak műanyag csöveket és téglát kapott a vásárló. Az Encsi Rendőrkapitányság csalás miatt folytat eljárást egyelőre ismeretlen tettessel szemben, aki egy hidasnémeti férfit tévesztett meg. A sértett internetes hirdetés alapján rendelt autóklímát, amit ki is fizetett. A megküldött csomag azonban kellemetlen meglepetést okozott, mivel a dobozban műanyag csövek és tégla lapult.
Az Encsi Rendőrkapitányság korábban már több hasonló jellegű csalást felderített. Egy esetben például az eladott füstgép ellenértéke vált köddé. A nyomozás eredményeként azonban sikerült felkutatni az álvevőt, így a kár megtérült.
Cyber-svindli

A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy az ilyen és hasonló esetek elkerülése érdekében minden internetes tranzakciónál körültekintően járjanak el. Lehetőség szerint a vevők-eladók informálják le a másik felet a konkrét üzlet megkötése előtt.

Az Encsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek