2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

V. Bükki Vadas-Boros Napok 2010. szeptember 10-11.

A Bükk hegység festői környezetében álló Diósgyőri Vár egykor az uralkodók kedvelt vadászkastélya volt. E bükki vadászhagyományokat megelevenítve hamisítatlan őszi vadas-boros ünnepség várja a látogatókat.

VADAS ÉTELEK VERSENYE!

A péntek esti nyitókoncert után szombaton egész nap zajlanak a szezonzáró mulatság programjai.

A várárokban muflonpörkölt, vaddisznó barnamártással, szarvas vadasan, tárkonyos vadragu leves, szilvalekváros házi gombóc és pisztráng roston szerepelnek a mesterszakácsok étlapján.

A „Bor – és pálinkaudvarban” egri, tállyai borokat és pálinkát fogyaszthatunk. Szőlőtaposás, lopóverseny, kádármesterség bemutató, népművészet vásár, vadászati fegyver- és ruhabemutató, vadászkutya-és vadászgörény bemutató, sólyomreptetés, vadas ételek és házi rétesek versenye színesítik a programot.

A szombaton megrendezésre kerülő III. Regionális Német Kisebbségi Fesztiválon 11 sváb település tájegységükre jellemző gasztronómiai kínálata valamint népzenei-néptánc bemutatói ígérnek további látnivalókat.

A főzőversenyre REGISZTRÁCIÓS LAP letölthető a www.adymuvhaz.hu honlapról.

A regisztrációs lapot a verseny időpontjáig, szeptember 11-ig kérnénk eljuttatni e-mailben (hetei@adymuvhaz.hu) vagy leadni a Diósgyőri Ady Endre Kulturális és Szabadidő Központ portáján. Amennyiben a helyszínen kíván regisztrálni, azt a Vár kapujában 7-8 óráig teheti meg.

Felhívjuk a résztvevők figyelmét, hogy a versenyen egy ételt kérnénk elkészíteni!

Az ételeknek 12 óráig kell elkészülniük!

Jó felkészülést és versenyzést kívánunk!

A főzőversenyt zsűrizi Buday Péter mesterszakács!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek