2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Másodszor is legyőztük a finneket

Idegenbeli sikerrel folytatta szereplését a magyar női kosárlabda válogatott, miután 56-61-re legyőzte a finnek legjobbjait hétfőn este Vantaa-ban.

Vezéregyéniségünk, Fegyverneky Zsófia ezúttal sem tudta vállalni a játékot, hiszen korábbi lábsérülése még gipszben gyógyul. A csapatkapitányukat nélkülözni kénytelen magyar csapat kezdetben Horti, később Krivacsevics és Szlimák jó játékával szoros küzdelemben kiharcolta a győzelmet. Ezzel nagy lépést tettek a pótselejtezőben való részvételért, biztosra viszont csak a törökök legyőzése esetén mehetnek a mieink.

A 2/5-ös mérlegnél tartó magyarok a selejtező utolsó fordulójában csütörtökön 17 órától fogadják Törökországot, a miskolci Generali Arénában.

A kvalifikációban részt vevő 18 csapatból a négy csoport első két-két helyezettje automatikusan kijut a 2011-es lengyelországi Eb-re. A fennmaradó tíz együttesből a legjobb hat pótselejtezőt játszik az Eb-kvótáért, míg az „alsó” négy az A osztályban maradásért küzd majd.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek