2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
Sok még a srácoknak a kettős terhelés

Sok még a srácoknak a kettős terhelés

Sok még a srácoknak a kettős terhelésNem bírta el, hogy ha nem is csupa ifivel, de legalábbis meccs közben erősen „megfiatalodó” csapattal állt ki a kupameccsre a Diósgyőr. A piros-fehérek szünet után elfáradva, vezetésről (hosszabbításban) veszítve estek ki a sorozatból az Eger vendégeként szerdán este.

 

 

Bár előzetesen arról lehetett találgatásokat hallani, hogy a keret szűkösségével s biztos háttér hiányával küzdő gárda csupa ifjúsági játékossal lesz kénytelen kiállni a hevesi megyeszékhelyen, mások pedig laikusként „biztosra” vették, hogy a DVTK direkt „feladja” a Magyar Kupát, ehhez képest ugyanazzal a kezdő tizeneggyel indított Benczés Miklós edző, mint a múlt hétvégén, a rákospalotai bajnokin.
Az Eger, noha harmadosztályú, masszív társaság, tele első osztályú rutinnal – egyszersmind diósgyőri kötődéssel – rendelkező, jónevű labdarúgókkal, elég csak Kotulát vagy Vén Gábort említeni. Mégis előnyt szereztek a vendégek, s azt meg is duplázták: 0-2-vel mehettek szünetre a felek. Aztán a második félidőben ráerősített az Eger, szépített, később pedig kihasználta, hogy ellenfelét több sérülés is megtizedelte menet közben, a tréner kénytelen volt újabb és újabb, felnőtt szinten minimális tapasztalattal bíró focistáit beküldeni. Ők pedig nem bírták el a terhet, amit a hirtelen megélt magasabb színvonal, erőnlét, illetve a néhány napon belüli kettős terhelés jelentett. A vége előtt egyenlített a vendéglátó, a hosszabbításban pedig a 3-2-es győzelmet is kicsikarta; a DVTK hiába szerzett még kétszer is gólt, elsőre kezezés miatt (jogosan), másodszor lesre hivatkozva (kétséges…) fújta azt vissza a bíró.
A mintegy százfős diósgyőri szurkolótábor csalódottan vette tudomásul mind a megnyertnek tetsző párharc kellemetlen fordulatát, mind azt a sajnálatos tényt, hogy kedvenceik ezúttal anélkül vonultak – természetesen maguk is lógó orral – be az öltőzőbe, hogy az idegenbeli biztatást megköszönték volna híveiknek.
Folytatás kupaszinten tehát nincs, annál inkább a bajnokságban, ahol az NB II – csak a múlt okán – nagy presztízsűnek tekinthető rangadója következik a hétvégén: vasárnap délután fél 6-os meccskezdettel a Békéscsaba látogat Miskolcra.

Jegyárak, bajnoki program, fotógalériák és további háttér-információk a DVTK-ról a dvtk.eu klubhonlapon találhatók.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek