2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Az ország helyett magát fényezi a Fidesz

Debrecen fideszes polgármestere a napokban visszatért, de csak azért, hogy magát és pártját fényezze. Eközben a választópolgárok jelentős része egész mással van elfoglalva. Másfél millió magyar devizahiteles azon töri a fejét, miből fizesse a törlesztő részleteket azután, hogy Kósa Lajos kijelentései, illetve a Fidesz-KDNP kormány dilettáns politikája miatt megrendült a bizalom Magyarországgal szemben. Áprilisban egy euróért középárfolyamon mintegy 260 forintot kellett fizetni. Ma ugyanehhez az euróhoz már csak nagy szerencsével lehet 280 forint alatt hozzájutni. Szakértők szerint a Kósa-féle szórakozás mintegy 150 milliárd forint közvetlen kárt okozott az államháztartásnak, míg a hitelét vesztett Orbán-kormány további 590 milliárd forint felárat jelent a devizahitelt nyögő magyar emberek.
Ezt azt jelenti, hogy idén, illetve jövőre ennyivel kevesebb forrás jut egészségügyre, oktatásra, vagy épp szociális kiadásokra. A kormány azonban továbbra is csak az urambátyám típusú feladatkiosztással, az államigazgatási mutyikkal és pazarló apparátus kiépítésével van elfoglalva, miközben valós gazdasági elképzeléseiről mélyen hallgat.

Az MSZP követeli, hogy Orbán Viktor és kormánya hagyjon fel végre a közpénzek elherdálásával, az állampolgárok félrevezetésével és közölje a 2011-es év költségvetésének sarokszámait!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek