2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Átverés az ingyenes utazás!

Most egy nílusi hajóútra csábítgat a Beck reisen Kft.


Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt szabott ki bírságot, – 2010. 08-05-én Vj-143/2009/47 számon – a Gazdasági Versenyhivatal: a Beck Reisen Kft.-t ötmillió, míg a Beck Tours & Plan Kft.-t hárommillió forint megfizetésére kötelezte a testület. Az utazási irodától tavaly április és szeptember között véletlenszerűen kiválasztott emberek kaptak olyan levelet, mely szerint nyolc napos törökországi utazást nyertek.
A levélben az állt, hogy az utazási irodák mindezt teljesen ingyenesen biztosítják, ráadásul a Beck Utazási Klub öt éves tagsági díját is elengedik. A nyertesek a kedvezményt egy győri termékbemutatón való részvétel által érvényesíthették.

Következmény
A GVH most a török utazás kapcsán bírálta a céget, és a nyolcmilliós bírságot azért szabta ki, mert a teljesen ingyenesnek ígért utazás nem tartalmazta az útiköltséget és a 25 eurós utazásszervezési díjat, illetve az elengedett klubtagsági díj sem számított nyereménynek, hiszen ilyen név alatt soha nem kellett pénzt befizetnie egyetlen ügyfelüknek sem.

Tények

Úgy tűnik a bírság nem bizonyult elég visszatartó erőnek, mert most egy egyiptomi ingyen útra, illetve nílusi hajókázásra csábítják a „Klubrtagokat”, s természetesen a 35000 forintos klubtagsági díjat is elengedik. A mostani csábításban sincs arról szó, hogy az utat az utasoknak kellene megfizetniük, vagy az, hogy valahogyan el kell jutniuk erre a bizonyos hajóra,tehát alaposan félrevezetik az embereket. A mellékelt levelet közvetlen hozzátartozóm kapta, így az élmény teljesen friss, augusztus 18-ig kellene visszajeleznie.

 

 

 

 

 

 

Előzmények
Nagyon sok internetes oldalon megtalálhatják a nyertesek azokat a rémtörténeteket, amelyekkel szembesülniük kellett akik elfogyadták ezt az „ingyenes nyereményt” Allen blogján például a következő írást találtam, amelyhez nagyon sokan hozzászóltak, a céggel kapcsolatos rossz tapasztalatokkal:

„A hír 2003-ból:

Vádemelés a bóvliárus cég ellen
Akár négy év börtönbüntetést is kaphat két cégvezető, akik rossz minőségű terméket hoztak forgalomba. A Győri Városi Ügyészség vádat emelt a Beck International Kft. és a Beck Financ Kft. ügyvezetői, egy orosz születésű izraeli és egy cseh állampolgár ellen. A mosonmagyaróvári székhelyű cég főleg nyugdíjasokat csapott be azzal, hogy balesetveszélyes, vagy használhatatlan elektromos berendezéseket adott el árubemutatókon csaknem tizenötszörös áron. A Beck International Kft. jelenleg is működik, székhelyét Újrónafőre helyezte át.

A határozat 2009-ből (az előbbi hírtől teljesen független határozat)

Szombathelyi lakos magánszemély fogyasztó bejelentésére a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Mellett Működő Békéltető Testület fogyasztóvédelmi eljárást folytatott le a Beck Reisen Kft. 9028 Győr, Régi Veszprémi u. 14-16. szám alatti székhelyű vállalkozással szemben.

Szombathelyi lakos magánszemély fogyasztó bejelentésére a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Mellett Működő Békéltető Testület fogyasztóvédelmi eljárást folytatott le a Beck Reisen Kft. 9028 Győr, Régi Veszprémi u. 14-16. szám alatti székhelyű vállalkozással szemben.

Ennek során a Békéltető Testület megállapította, hogy a fogyasztó szerződéstől való elállása jogszerű. Felhívta a vállalkozást, hogy 15 napon belül fizessen meg a fogyasztónak 282.490,-Ft-ot, valamint 279.990,-Ft-nak 2008. július 12. napjától a kifizetés napjáig járó Ptk. szerinti késedelmi kamatait, valamint 2.500,-Ft-, eljárási költséget.

A vállalkozás a lefolytatott bizonyítási eljárás alapján hozott határozat ajánlásának nem tett eleget, így a Fogyasztóvédelmi törvény alapján a fogyasztó kérte a marasztaló határozat közzétételét.

Az utolsó mondatot szándékosan én emeltem ki.
A hír a Jogi Fórumról származik, 2003 július 12-ei keltezésű RTL Klub-os hírre hivatkozik. A határozat a Vas Megyei Iparkamara honlapjáról származik
És még valami: a Beck Kft, a Beck Financ, a Beck International, a Beck Travel és a Huber Reisen egy és ugyanaz!!!

Mindenkinek egy megfontolandó tanács: ha szórólapon invitálnak bármilyen árubemutatóra, NE MENJETEK! Át fognak verni! Akkor is, ha azt hiszitek, hogy túl tudtok járni az eszükön. Ezek minimum 15 éve ebből élnek, és sajnos sikeresek…”

Kell ennél több bizonyíték? Miért van az, hogy ha a tisztességesen fizető vállalkozó néhány napot késik az adóbefizetésével, inkasszó van a számláján, s azonnal a fejvesztés terhe fenyegeti. Ebben az esetben meg nincs olyan hatóság, amelyik gátat tudna szabni ennek az üzletnek, amely a levelet tanúsága szerint több mint hét éve szedi áldozatait?

-Obe-

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…