2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Pályázatok
  • »
  • Sikertelen volt a volt a kivitelező kiválasztására a Fesztiválkatlan pályázata

Sikertelen volt a volt a kivitelező kiválasztására a Fesztiválkatlan pályázata

Tokaj város Önkormányzata a Fesztiválkatlan építésére nyílt közbeszerzési pályázatot írt ki. A munka megvalósítására két cég pályázatott egy magyar és egy osztrák- román-magyar konzorcium.

A pályázatok elbírálása után kiderült, hogy a magyar pályázó hiánypótlással megfelelt a pályázati kiírásoknak, míg a nemzetközi konzorcium, a hiánypótlási felhívásra sem válaszolt. A törvény szerint ha két pályázó közül az egyik pályázó érvénytelen dokumentációt ad be, akkor a pályázat is érvénytelen. Az Európa Unióban – is egyedüli szabályozás – tovább nyújtja a beruházás megkezdését!

Ezzel egy időben Májer János és családja, Kerényi Miklós Gábor rendező meghívására, Szegedre látogatott, ahol megtekintette a Carmen című élményoperát, amelyet Kerényi Miklós Gábor rendezett francia nyelven. A szöveg magyar feliratozásáról a szervezők gondoskodtak. A 4000 fős – teltházas – lelátón tombolt a közönség, amikor felcsendült a „Hej Torreádor” című opera sláger. A Kerényi -féle nagyopera levetette magáról a sznob allűröket és igazi, a mába áthelyezett, színvonalas népi zenei játékká alakult. A látogatók tetszésüket a vastaps mellett, a lábuk dobogásával is kifejezték. A páratlanul sikeres mű csak két napot, július 30- és 31 én volt a teátrum színpadán. Az opera befejeztével a rendezővel szinte nem lehetett beszélni, mert ismerősei sorban állva gratuláltak Neki.

Talán ilyet képzelünk el magunknak is a Fesztiválkatlanban is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek