2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • DVTK: jöttek, mentek, s még váratnak magukra

DVTK: jöttek, mentek, s még váratnak magukra

Volt némi játékosmozgás az immár harmadik hete az NB II-re készülő diósgyőri focicsapatnál, több volt elsőosztályú játékos visszatért immár. Ugyanakkor a befektető színrelépése még csak „pletykaszinten” tart.

Nyilván a háttérben már komoly folyamatok zajlottak, üzleti egyeztetések, vizsgálódások, netán tranzakciók is, sőt, esetleg már az üzleti lényegi része meg is köttetett – mindenesetre a rendkívül kíváncsi közvélemény ebből még semmit nem látott. Hogy Leisztinger Tamás vállalkozó, pontosabban „a milliárdos” egyik cége lesz-lenne a DVTK leendő tulajdonosa, eddig csak a szurkolói találgatásokban, valamint – megengedjük, annál mérvadóbb – sajtóhíresztelésekben bukkant fel. Sem a reménybeli vásárló, sem semmilyen hivatalos képviselője eddig nem nyilvánult meg publikus formában.

Márpedig a miskolci sportbarátokat módfelett izgatja, kié lesz az idén százesztendős fociegylet, részben hogy merjenek-e bizakodni a közelmúltnál stabilabb és sikeresebb (közel)jövőben, részben mert a vérmes drukkerek egy részét kifejezetten foglalkoztatja – a klubhonlap, a dvtk.eu fórumában –, hogy a számukra ismeretlen vállalkozó „kiféle-miféle”, más szóval ki fia borja (hogy a jó érzést és morált sértő találgatások tárgyát képező esetleges, vélt jellemzőit itt most finoman elhallgassuk).

A higgadtabb szurkolókat természetesen a csapat körüli tényleges fejlemények érdeklik. Hogy játszik-e végre, alig két héttel a bajnoki szezonkezdet előtt edzőmeccset a még csak formálódóban lévő keret (igen, a mögöttünk hagyott hétvégén, aztán legközelebb e hét szerdán délután), képez-e számottevő erőt a jelenleg piros-fehér mezt öltött futballisták közössége (úgy tűnik, igen, az NB II-es Mezőkövesd legyőzése 4-1 arányban erre mutat), szerez-e végre igazi erősítést jelentő új labdarúgókat? Ami utóbbit illeti, megjött a már télen beígért kameruni, azóta ex-bőcsi Abdourahman, akit sokan ügyes középpályásnak tartanak, honfitársa, a kevésbé reménykeltő Mboussi (azelőtt: Nyíregyháza), visszatért a tavasszal az első osztályban Miskolcon szerepelt Rados kapus és Gal középhátvéd, de még az ősszel megismert, volt siófoki Horváth Gábor is. Említsük meg az évekkel ezelőtt DVTK-s Halgas Tibort, aki szerződés nélkül ugyan, de az Andrássy úton készül, szemben a csak villámlátogatásra érkezett sorstárssal, Müller Zsolttal (akinek egy próbajáték adatott csak meg). Merőben új ember volna hozzájuk képest Budovinszky Krisztián (Honvéd, Fradi), de vele sincs kontraktus még. Reményt keltő Savo Rakovič helyzete: szükség lesz rá a jobbhátvéd posztján.

Több ifi korú fiatal is a kerettel edz, igaz, többségüket épp a hétvégén adták kölcsön Ózdra (hatukat), illetve Kövesdre.

Ahog írtuk, a drukkerek közül sokan ma már egyre bizakodóbbak. Nyilván segített ebben az a szombati 4-1, ami persze szakmailag nem alkalmas messzemenő következtetések levonására – ám hangulatjavítónak nagyszerűen megfelelt.

Ja, és a legfontosabb: mindenki úgy „tudja”, hogy kedd az ominózus Arago-szerződés aláírásának napja. Leisztinger Tamással kapcsolatban egyébként épp a napokban láttak napvilágot különféle találgatások, elemzések, amelyekkel a blogspot-os DVTK-blog is foglalkozott.

 

B.A.

Forrás (fotó: dvtk.eu)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek