2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Újra kerékpárverseny Szerencsen

A kerékpársport színe-java látogat el Szerencsre 2010. július 24-én, ugyanis a városból rajtol el a Central European Tour Nemzetközi Kerékpáros Körverseny 2. etapja, valamint újra megrendezik az amatőr versenyzőknek a Szerencs Nagydíjat.

Július 14-én sajtótájékoztató keretében ismertették a verseny főbb tudnivalóit.

A tájékoztatót Rónavölgyi Endréné, Szerencs város polgármestere nyitotta meg. Kiemelte, hogy Szerencsről már nem csak a csokoládé fog az emberek eszébe jutni, hiszen évről-évre rangos sporteseményeknek ad helyet a város.

Szabó Tamás, a Kerékpársport 2000 Alapítvány elnökségi tagja hangsúlyozta, hogy a kerékpársport rajongói a jövő héten Szerencsre fognak figyelni. Ismertette, hogy ez a verseny Magyarország egyelten többnapos körversenye, amely három szakaszból áll. A második etap Szerencsről indul el, és célállomása Bükkszentkereszten van. Az Erste Tour három megmérettetésből áll, melyek közül az egyik a szerencsi, egyébként a 12 versenyből álló amatőr kupasorozat része. Magyarországon egyedülálló módon az amatőr verseny is ugyanazt a kiszolgálást, hátteret kapja meg, mint a profik versenye.

Szabó Tamás hozzátette, hogy e rendezvény fontos sportdiplomáciai jelentséggel is bír, hiszen jelen lesz Wojciech Walkiewicz, az UEC (Európai Kerékpáros Szövetség) elnöke is, és a helyszínen fognak tárgyalni a szlovák és ukrán sportvezetőkkel a verseny jövőjéről.
Baumgartner Zsolt volt Formula 1-es pilótánk is megtiszteli jelenlétével a rendezvényt, hiszen az egyik felvezető autó volánja mögé ül majd be.

Az amatőr kerékpárverseny 3. alkalommal kerül megrendezésre városunkban, míg a Central European Tour nemzetközi profi kerékpáros körversenynek második alkalommal lesz házigazdája Szerencs. A 3 szakaszból álló, összesen 429 km távú versenyen 10 európai nemzet 18 csapata (5 profi) vesz részt.

A profi mezőnyben több neves kerékpáros is rajthoz áll.

Tájékoztató végén hangsúlyozta, hogy a kijelölt útvonalak felölelik a szerencsi kistérség legszebb tájait, így turisztikai szempontból is jelentőséggel bír az esemény.-szerencs.hu-

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek