2024. 09. 17. kedd

Zsófia
1 EUR 395 HUF
1 GBP 468 HUF

Német márkák uralma 250 lóerő felett

Budapest, 2024. szeptember 17. – A magyar piac egészét hirdetésszámban és látogatottságban lefedő Használtautó.hu szakértője utánajárt annak, hogy 250 lóerő felett mely modellekre és milyen átlagárakon harapnak az érdeklődők. Érdekesség, hogy német prémiumautók mellett csak a Ford Mustang fért be a top 10-be.

A Használtautó.hu portálon a telefonos megkeresések száma alapján a BMW 5-ös sorozat, a Mercedes-Benz S-osztály és a BMW 7-es sorozat vezeti a 250 lóerő feletti használt autók népszerűségi toplistáját. A megadott teljesítménynek megfelelő autókból jelenleg több mint 6 ezer darab található a portálon, és több mint 53 ezer érdeklődőnek keltették fel a figyelmét.

Legalacsonyabb, 8,2 millió forintos átlagáron egy átlagosan 9,4 éves BMW-t lehet megvenni az 5-ös sorozatból, míg legmagasabb, 25,8 millió forintos átlagáron egy átlagosan 5,2 éves BMW-hez juthatunk, méghozzá ezúttal az M sorozatból (a toplista legfiatalabbjaként).

250 lóerő felett nemcsak sportautók, hanem luxuslimuzinok és SUV-modellek közül is válogatnak a magyar vásárlók. A német modellek egyeduralmát pedig a Ford Mustang, Európa egyik kedvenc sportautója töri meg. A legendás verda ár/teljesítmény arányban még mindig az egyik legjobbnak számít az új és használt autók piacán is” – mondta Horváth András, a Használtautó.hu autópiaci szakértője.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek