2024. 09. 10. kedd

Nikolett, Hunor
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Debreceni és zalakarosi siker az Európai Virágos Városok és Falvak idei versenyén

Debreceni és zalakarosi siker az Európai Virágos Városok és Falvak idei versenyén

Debrecen ezüst, Zalakaros pedig arany minősítést nyert a 2024-es Entente Florale Europe versenyen. A környezetszépítés egyik legrangosabb európai megmérettetésének díjátadó gáláját szeptember 7-én tartották Székesfehérvárott.

A virágos városok és falvak idei európai versenyén összesen 7 ország 11 települése vett részt. A szlovéniai Velenje, a Romániában található Csíkszereda, a Szlovákiában fekvő Farkasd, az írországi Carlow és Ballinahown, a németországi Meinheim és Höxter, valamint a cseh Písek és Chorušice mellett hazánkat a Virágos Magyarország 2022-es fődíjasai, Debrecen és Zalakaros képviselte. Az elbírálás során a zsűri elsősorban a települések zöldgazdálkodásban, klímaadaptációban, környezeti nevelésben és a lakosság bevonásában végzett tevékenységét értékelte.

Az eredmények kihirdetésére szeptember 7-én, szombaton került sor a székesfehérvári Sóstói Stadionban. A jeles eseményre az egymással versengő településekről közel 160 városvezető és zöldfelület-gazdálkodásban dolgozó szakember érkezett. Míg a vendégek a korábbiakban arany minősítést és jógyakorlat különdíjat nyert Székesfehérvárt fedezhették fel, az érdeklődő közönség a versenyen részt vevő települések tradícióival, látványosságaival, valamint hagyományos ételeivel és italaival ismerkedhetett a Sóstón megrendezett Európa Piacon.

Az Entente Florale Europe-ot 1975 óta rendezik meg az európai települések népszerűsítésére, az élhetőség és a fenntarthatóság elveinek széleskörű elterjesztésére. Magyarország 1990-ben, a közép-kelet-európai térségből elsőként csatlakozott a megmérettetéshez, amelyen azóta is szép eredményekkel szerepel.

További részletek a versenyről és a többi díjazottról a www.entente-florale.eu oldalon, illetve https://viragosmagyarorszag.hu/entente-florale-europe oldalon.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek