2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Edelényi árvízkárosult gyermekeket nyaraltatnak

Edelényi árvízkárosult gyermekeket nyaraltatnak

Hétfőtől négy turnusban, összesen nyolcvan edelényi gyermeket táboroztat a Generali a vállalat római parti üdülőjében. A strandolás mellett egész hetes, változatos programcsomaggal kívánja feledtetni a biztosítótársaság az árvíz sújtotta településen élő iskolásokkal az elmúlt hetek borzalmait.

A budapesti Tropicariumban, a Fővárosi Állatkertben és a Csodák Palotájában szerzett élmények mellett a gyermekek bepillantást nyerhetnek majd a Parlament falai közé is.

Szívszorító érzés arra gondolni, hogy min mehettek keresztül ezek a gyermekek. Belegondolni is nehéz, milyen lehet, amikor éjjel a tűzoltók ébresztik az embert azzal, hogy azonnal el kell hagynia az otthonát és a játékmackóján kívül mást nem vihet magával a mentőcsónakba. Nem beszélve azokról a kis hősökről, akik éjjel-nappal rakták a homokzsákot a felnőttekkel. Többek között ezért kezdeményeztük mostani akciónkat és reméljük, hogy rengeteg kellemes emlékkel térnek majd haza az edelényi gyerekek.” – mondta Sarkadi Dániel, a Generali értékesítési igazgatója.

Nem ez az egyetlen, amellyel a Generali segítséget nyújt az árvíz sújtotta településeken élőknek. A cég által létrehozott Generali a Biztonságért Alapítvány júniusban közel 5 millió forint értékben ajándékozott eszközöket az árvízkárok enyhítésére. Felsőzsolca és Edelény mentő- és helyreállítási munkálataihoz az alapítvány generátorokkal, szivattyúkkal, csónakmotorral felszerelt csónakokkal, életmentő mellényekkel, valamint a szivattyúk működtetéséhez felhasználható benzinkártyával járult hozzá. Ezt megelőzően a társaság 3 millió forintot biztosított Borsod-Abaúj-Zemplén megyének, és további 2 millió forintot adott Miskolc város önkormányzatának a károk enyhítésére.

Miután a helyszíni kárfelmérések és a kárrendezés során a biztosító munkatársai maguk is szembesültek a felsőzsolcai tragédiával, adománygyűjtési akcióba kezdtek. A károsultakkal folytatott beszélgetések során kiderítették, hogy mire van a legnagyobb szükségük. Így gyűlt össze az a 40 zsák ruha, 10 zsák játék, 2 nagy karton gyermekruha, 3 nagy doboz mese DVD és több doboznyi edény, amit aztán személyesen szállítottak a településre, és a felsőzsolcai Szent Miklós óvodának adományoztak.

A segítségnyújtáson felül a Generali természetesen továbbra is óriási erővel dolgozik azon, hogy a lehető leggyorsabban megtörténjen valamennyi kárrendezés. A csaknem 60 ezer regisztrált bejelentésből származó becsült kárösszeg közel 9,5 milliárd forint. A biztosító a kárügyek mintegy 70 százalékát már lezárta.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…