2024. 08. 19. hétfő

Huba
1 EUR 393 HUF
1 GBP 461 HUF

Autós trafik

Hétvégén sem lehet. Autóból sem. Zárjegy nélkül meg végképp nem. Egy házaspárt értek zugárusításon az érdi piacon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóság pénzügyőrei vasárnap reggeli ellenőrzésük során. Férj és feleség közel hétszáz doboz, különféle márkájú cigarettát kínáltak autójukból megvételre – persze, nem az egyenruhásoknak.

A pénzügyőrök az érdi piacon ellenőriztek, amikor egy nyitott rakterű, magyar rendszámú autóra lettek figyelmesek. Elsőre nem látszott, hogy mi is a kínálat, alaposabb fürkészés után kiderült, hogy a járműnél többféle cigarettát vásárolhattak az érdeklődők, egészen addig, amíg a járőrök intézkedésbe nem kezdtek. Az illegális árusításon rajtakapott 26 éves férfi azt mondta, hogy a dohánytermékeket egy ismeretlen embertől vette továbbértékesítési céllal – feltehetően nem gondolt arra, hogy kollégáink hétvégén is ellenőrzik a piacok kínálatát. A gépkocsi átvizsgálásakor összesen 693 doboz, közel 1,5 millió forint értékű, zárjegy nélküli cigaretta került elő. A járőrök az illegális jövedéki termékeket lefoglalták, jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást. Az elkövetőknek a trafiktörvény megsértése miatt is felelniük kell és több mint kétmillió forint jövedéki bírságra is számíthatnak.

Figyelem! Dohánytermék Magyarországon kizárólag dohányboltokban értékesíthető.

A közleményhez tartozó fényképek médiaszerverünkről letölthetők: http://media.nav.gov.hu/media. Amely médium először használja a NAV médiaszerverét, a sajto@nav.gov.hu címre írt levélben kérhet jelszót. A filmek, fotók a NAV Facebook oldalán is megtalálhatók: https://www.facebook.com/NAVprofil/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek