2024. 08. 9. péntek

Emőd
1 EUR 396 HUF
1 GBP 460 HUF

Kategóriagyőzelem a Fehérvár Ralin

Ákos és Tomi az előkelő első helyre terelte be a Skoda Fabia R2-őt a Fehérvár Rally-n!

Kronome Ákos – Pásztor Tamás
Škoda Fabia
Andrew Motorsport Kft.
Székesfehérvár Rallye
2024.07.13-14.

 

Öten neveztetek a P12-es kategóriába, ahol a dobogó legtetején végeztetek. A verseny előtt gondoltad volna, hogy kategóriagyőzelem lesz vasárnap délutánra?

– Nem gondoltuk, hogy sikerül megszereznünk a győzelmet, bár mindannyian nyerni megyünk a versenyre, ez most nekünk jött össze és nagyon örülünk neki.

11 gyors, benne egy Superspecial (Városi) várt rátok a két nap alatt. Milyen volt a belvárosi csapatás? Meg-meg húzogattad a kéziféket?

– A Superspecialt mi nem tudtuk teljesíteni. A rajtban álltunk, amikor egy néző rosszul, lett és a mentő bement hozzá, emiatt ez nekünk kimaradt.

Szombaton az Oroszlány – Kőhányás szakaszt háromszor teljesítettétek. Abban a melegben a majd 18 kilométeres szakaszt kategória két első, és egy második hellyel abszolváltátok. Milyen gumitechnikátok volt erre a hosszú szakaszra? Mennyire vette ki az energiátokat a szombati nap?

– Sokat nem kellett gondolkozni, milyen keménységű abronccsal induljunk, feltettük a kemény keveréket, ez volt a jó választás. Nagyon vártuk ezt a napot, ez az egyik kedvenc gyorsaságink, így ebben a formában. Egyszerűen imádjuk. A meleget bírtuk jól, nem volt gond vele.

 

Vasárnapra is maradt bőven szakasz nektek, összesen nyolc. Melyik és miért tetszett nektek? Voltak-e kalandjaitok?

– A Kőhányási szakasz tetszett a legjobban, ez a másik irányban a kedvenc, de így is elképesztően jó. A versenyen semmilyen gondunk nem volt, a Skoda tökéletesen működött, mi sem vétettünk hibákat, jó hétvégénk volt.

 

Legközelebb hol találkozhatunk veletek?

– Győrben szeretnénk indulni, az előzetes információk alapján jó kis verseny lesz, várjuk már.

 

Köszönjük Partnereink: Mentes és Társai Kft., Kronome Zoltán, Valkai János.

 

Fotó: Hajóka SportFotó

 

– Hajósi Miklós –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek