2024. 07. 29. hétfő

Márta, Flóra
1 EUR 393 HUF
1 GBP 465 HUF

Mire használhatjuk a takaróponyvákat?

Számos olyan élethelyzet adódhat, amikor takaróponyvára lehet szükségünk. Ilyenkor sokszor az lenne a legjobb, ha egyedi méretben állna rendelkezésünkre. Természetesen nem lehetetlen, hogy a saját igényeinknek megfelelően gyártassuk le! Vegyük most sorra a lehetőségeket, hogy mi mindenre használhatunk egy takaróponyvát!

UV-álló takaróponyvák

Sok esetben lehet szükségünk takarásra, melyre a PVC ponyvák jelentik a legjobb megoldást. Az Inter Ponyva, minden ami ponyva szakértő segítséget nyújt takaróponyvák terén.

Az egyik legfontosabb szempont az UV-állóság, hogy a letakart tárgyakat megóvják a napsugárzástól. Erre az erős és tartós, üvegszálháló alapú PVC ponyvák jelentenek egy jó opciót. Bármi legyen is alatta, ez az anyag kiváló védelmet fog jelenteni.

Ma már a testreszabás sem okoz gondot egy igazán profi csapatnak. Bármilyen egyedi mérettel is rendelkezzen az, amit le akarunk takarni, a méretre szabás és hőhegesztés után tökéletesen fog passzolni rá.

Egyéb környezeti hatások

Nemcsak a napsugárzás tehet kárt letakarandó tárgyainkban, hanem a környezet más elemei is, így a szél, a hó és az eső is.

Egy jó takaróponyva mindezektől megóv. Arra figyeljünk, hogy 100%-osan vízállónak kell lennie, hogy funkcióját tökéletesen be tudja tölteni! Nem elegendő, ha csupán egy gyenge vízpermetnek képes ellenállni, egy komoly esőzés során is be kell bizonyítania, hogy valóban lepergeti a vizet.

Itt meg kell jegyeznünk, hogy bár a ponyva nem ázik át, a felületéről elfolyik a víz, ezért a letakart tárgy körül a vízelvezetést át kell gondolni. Ha egy mélyedésben van, akkor az esőzés során felgyülemlő víz alulról eláztathatja a megóvandó tulajdonunkat.

Mikor lehet szükségünk takaróponyvára?

Nagyon sok egyedi helyzet adódhat, amikor olyan tárgyat helyezünk el a szabadban, amit nehéz lenne rendszeresen elővenni, majd használat után elpakolni. Esetleg nem rendelkezünk annyi tárolóhellyel, hogy megfelelően el tudjuk helyezni, vagy a tárgy mérete miatt indokolt egy ponyva beszerzése.

Csónakok, motorcsónakok, vitorlások esetén például remek szolgálatot tesz abban, hogy a vízi jármű belsejét megóvja a csapadéktól és a napsugaraktól. Ha grillsütőnket és -eszközeinket szeretnénk tisztán megőrizni a következő szezonig, szintén jó ötlet. Akárcsak a medence téliesítésekor. Ami nemcsak a gondos teleltetés miatt szükséges, hanem a szezon idejére árnyékolóként is funkcionálhat.

Homokozó letakarására is használhatjuk, hogy ne hulljanak bele a gallyak, falevelek, sőt így az állatok sem fognak belepiszkítani. Kerti bútoraink védelmére is praktikus megoldás az egyedi méretre készített takaróponyva, ami védelmet nyújt csapadék vagy szél esetén is.

Láthatjuk tehát, hogy bármilyen egyedi és sajátos helyzet is merül fel, egy méretre gyártott takaróponyva jó szolgálatot fog tenni./X/

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek