2024. 07. 29. hétfő

Márta, Flóra
1 EUR 393 HUF
1 GBP 465 HUF

Hogyan igazodj ki könnyen a szőnyegek világában?

Új lakás vásárlása vagy otthonfelújítás során sort kerítünk általában a kiegészítők beszerzésére, illetve cseréjére, amibe beletartoznak a szőnyegek is. Előfordulhat, hogy az első pillanatban azt sem tudod, hogyan kezdj neki, ezért most segítünk átlátni, hogy milyen típusok vannak.

A szőnyeg meghatározó tényező lehet a lakberendezésben, emellett praktikus funkciói is vannak. Ezért nem mindegy, hogy hova és milyen darabokat helyezünk el. Ebben a cikkben megnézzük, hogy milyen típusokkal találkozhatsz, ha körülnézel egy szőnyegboltban.

Nézzük a típusokat!

A padlószőnyeg azt a változatot jelenti, amelyik le van ragasztva, és a helyiség teljes felületét fedi. Egy rendezett keretet ad a szobának, nincsenek szélek, amelyekben könnyedén meg lehet botlani. A kész szőnyegek különböző méretekben kaphatók, tetszés szerint választhatunk akkorát, amekkorát igényel a padló.

A Szőnyeg textil webáruházban válogathatunk a modern és a klasszikus mintás kárpitok között, de sok egyszínű darabbal is találkozhatunk. Ez utóbbiak is nagyon elegánsak és letisztultak, megállják a helyüket bármilyen lakberendezési stílusban. A mintázatokkal ellátott változatok kicsit kötöttebbek a bútorok és a kiegészítők tekintetében.

Kifejezetten nagy méretű szőnyegeket is vásárolhatunk, egy tágasabb nappaliban tökéletesen fognak mutatni. Ezenkívül léteznek természetesen formabontó darabok is, mint a kör alakú vagy az ovális, amelyek feldobják a teret.

A shaggy szőnyegek különlegesen szépek és felülmúlhatatlanul puhák. Ha ezt a kifejezést látod egy szőnyegüzlet kategóriái között, akkor a hosszú szálú, bolyhos típus jusson eszedbe, amire rálépni is egy fantasztikus élményt jelent.

Szőnyegek a helyiségek funkcionalitásához igazodva

Vannak speciálisan bizonyos helyiségekbe szánt szőnyegtípusok is. A gyerekszobákban a vidámság és a játék az elsődleges, úgyhogy nekik rengeteg izgalmas darabot szánnak a gyártók. Különféle kedves figurákkal, mesehősökkel, vicces vagy aranyos kis rajzokkal díszített szőnyegeket választhatunk számukra, amelyek anyagukban is alkalmazkodnak a fokozott igénybevételhez.

A fürdőszobai daraboknak jól kell tűrniük a nedvességet, és könnyen tisztíthatónak kell lenniük. A futószőnyegeket hosszú folyosókra, közlekedőkbe, előszobákba és lépcsőkre ajánljuk, de más helyiségekben is ideálisak lehetnek.

Manapság a konyhában is nagyon trendi egy strapabíró kárpit a konyhaszekrény előtt, ami ételeket és italokat idéző motívumokkal van ellátva. Na és persze ne feledkezzünk meg házunk elsődleges védelmi vonaláról se, amit a kiváló minőségű szennyfogó szőnyegek, azaz a lábtörlők képviselnek.

Szőnyegek kültérre? Természetesen!

Amennyiben nemcsak a lakáson belül, hanem a házon kívül, az udvaron, a kertben, a teraszon vagy az erkélyen is szeretnéd maximális kényelemben érezni magad, akkor arra is van megoldás a Szőnyeg textil webáruházban.

Stílusos kültéri szőnyegeket és természetes hatású műfüvet is kínálnak, amelyekkel fantasztikus környezetet varázsolhatsz./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek