2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Megyéken átívelő akció

A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütöttek rajta a hálózat tagjain.

A hajdúnánási rendőröknek 2024 tavaszán olyan információ jutott a tudomásukra, hogy egy polgári férfi új pszichoaktív anyagot árul a településen. A bűnügyesek minden apró részletet megvizsgáltak, majd egy összehangolt, több vármegyét érintő akció keretén belül a Cívis és a Bükk Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival csaptak le a hálózat tagjaira július 17-én hajnalban.

A nyomozás adatai szerint a 29 éves polgári és öt prügyi férfi elfogásukig rendszeresen árultak tiltott szert hajdú-bihari, borsodi és Szabolcs vármegyei fogyasztóknak. Velük szemben új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett miatt indult eljárás.

A rendőrök a kutatások alkalmával több mint 9 millió forintot, ékszereket, digitális mérleget, mobiltelefonokat, közel 100 gramm kábítószergyanús anyagot foglaltak le, és az ügy teljes körű felderítése során több fogyasztót is elszámoltattak.

A nyomozók a polgári és két prügyi lakost bűnügyi őrizetbe vették, majd kezdeményezték a letartóztatásukat, amit a Debreceni Járásbíróság 2024. július 19-én elrendelt. Három társuk jelenleg szabadlábon védekezhet.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek