2024. 07. 17. szerda

Endre, Elek
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Balaton-átúszásra készül a 75 éves Krisna-hívő lelkész, Sivaráma Swami

Balaton-átúszásra készül a 75 éves Krisna-hívő lelkész, Sivaráma Swami

Bár az úszás talán a kevésbé megerőltető sportágak közé tartozik, a Balaton átszelése még ma is komoly elhivatottságot és kitartást kíván az úszók részéről. Idén az átúszáson részt vesz Sivaráma Swami is, a Krisna-hívők vezető lelkésze. A nemrégiben 75. születésnapját ünneplő Swami egy magyar író, spirituális tanító és lelkész, aki Kanadában töltötte a diákéveit. Immár 50 éve követi és gyakorolja a hinduizmus világvallását, és emberek tízezreinek segített könyveivel, előadásaival és videóblogjaival, hogy egészségesebb, produktívabb és lelkileg is eredményes életet éljenek.

Sivaráma Swami öt évtizede vegetáriánus. Egyedi teljesítményével egyrészt arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy az egészséges és hosszú élethez nincs szükség húsevésre, csak tudatosan és jól összeállított növényi étrendre. A Krisna-hívők étkezésük során is figyelnek az erőszakmentesség elvének követésére, mentális egészségük fenntartására. A napi imádság és meditáció mellett sokat sétálnak, jógáznak, és igyekeznek egy életen át az emberek szolgálatában állni, például ételosztások szervezésével vagy öko-kertészeti tevékenységekkel.

A Balaton átúszásával a Swami – ahogy sok más úszó is – egy nemes célt kíván támogatni: az egyik legfontosabb ősi indiai szentírás, a Srímad-Bhágavatam arab nyelvű fordítására gyűjt adományokat, amely, mint mondja, “az emberiség számára a béke képletét tartalmazza”, melynek segítségével áthidalható a vallási vagy politikai hovatartozásból fakadó megosztottság és nézeteltérések. A több mint 5000 éve keletkezett alkotás a konstruktív, kiegyensúlyozott élethez szükséges legfontosabb irányelveket fogalmazza meg az emberiség számára. E könyvsorozat hazánkban régóta elérhető magyar nyelven. A Swami most azt szeretné elősegíteni, hogy az arab világ angolul nem beszélő lakossága is megismerhesse az indiai szent könyvek üzenetét, amelynek részét képezik többek között a lélek természetét, az Istennel való szeretetteljes kapcsolatot, az erőszakmentesség kultúráját és az emberi élet célját taglaló tanítások. Július 20-án ezért is vállalkozik az 5,2 km-es távra.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek