2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Álságos portékák

Egy fél kamionnyi hamis játékra és telefontartozékra bukkantak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Gyulánál.

Franciaországba tartott az a kamion, aminek rakományát Békés vármegyénél ellenőrizték a pénzügyőrök. A jármű Görögországból indult el, úgynevezett gyűjtőáruval. A pénzügyőrök néhány dobozt szúrópróbaszerűen kiválasztottak, de a csomagok szinte azonnal „elbuktak” a mustrán. A raktérből hétszáz darab játékkonzol és közel ezer darab fülhallgató került elő. Az áruk külső jegyei rendkívül hasonlítottak a Nintendo és az Apple termékeire, ezért a márkák jogosulti képviselői is megvizsgálták a hitelességüket. A szemrevételezéskor kiderült, hogy a termékek mindegyike mintaoltalmat sért, és egytől egyig hamisítvány, amelyeket a védjegyek tulajdonosainak engedélye nélkül hoztak forgalomba.

A pénzügyőrök összesen 1.690 darab jogsértő árut vontak ki a forgalomból, mellyel közel hatvanmillió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak. Az ügyben iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt indítottak eljárást.

 

A hamisított termékek nemcsak a gazdaságnak és a legális piaci szereplőknek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségi vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek