2024. 06. 30. vasárnap

Pál
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • 2024 első féléve mögöttünk, még fordíthatnak a hazai vállalkozások

2024 első féléve mögöttünk, még fordíthatnak a hazai vállalkozások

Ehhez azonban újratervezésre lesz szükség

Hamarosan vége 2024 első félévének, amikor is az első negyedév nehézségei után átértékeléssel, újratervezéssel fordíthatnak a magyar vállalkozások – derül ki az egyik legnagyobb, hazai alapítású tréningcég, a Comline Budapest összefoglalójából. Bár a reálbérek emelkedtek az első negyedévben, az infláció csökkent, a vásárlóerő növekedése nem indult el. A vállalkozások óvatosan indultak neki az évnek, hiszen belső problémákkal, a szakemberhiánnyal is küzdeniük kellett. Az első félév végével a helyzet hasonló, azonban 2024-ből még mindig lehet egy jó év.

Az év első felének végéhez közeledve a vállalatoknak érdemes alaposan átgondolniuk és felülvizsgálniuk bizonyos stratégiai kérdéseket, hiszen a 2024-es év számos kihívást és lehetőséget tartogat a magyar vállalkozások számára. A sikeres működéshez fontos a gazdasági, pénzügyi és technológiai trendek figyelemmel kísérése, valamint a rugalmasság és innovációs készség fenntartása.

Gyenge kezdettel indult az első negyedév
A VOSZ (Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége) első negyedéves adatai szerint a hazai vállalkozások erősen megszenvedik a vásárlóerő és a kereslet csökkenését, a munkaerővel kapcsolatosan pedig óvatosak voltak mind a béremelések, mind pedig az elbocsátások terén. “A rendszeres teljesítményértékelés segíthet kimozdulni a holtpontról, ha pedig mindehhez rendszeres visszajelzés, motiváció is társul, akkor megelőzhető lesz a lemorzsolódás és a béremelések kérdése is racionalizálható lesz.” – tette hozzá Nagy Béla, a Comline Budapest vezető trénere, tulajdonosa.

Félidőben még megfordítható a meccs állása
A célok és teljesítménymutatók felülvizsgálata kulcsfontosságú ebben az időszakban, nem érdemes ezt a lépést kihagyni. Bár a statisztikák az első negyedévre elég borúlátóak voltak, fontos, hogy a saját eredményekkel ezt mindig vessük össze. “Fontos, hogy a vállalat stratégiáját ebben az időszakban aktívan felülvizsgáljuk, és értékeljük, hogy szükséges-e irányváltás vagy új prioritások meghatározása. Azoknak lehet az év második fele sikeres, akik nem húzódnak vissza, hanem komolyan képesek javítani saját hatékonyságukon” – egészítette ki Nagy Béla.

A trendek azt mutatják, hogy a kocka fordulni fog
A 2024-es év a magyar vállalkozások számára több szempontból is jelentős lehet, figyelembe véve a gazdasági, politikai és technológiai környezet alakulását. Az évente közel 120 vállalat 2000 értékesítőjét képző hazai tréningcég jelenlegi ügyfélállományán azt tapasztalja, hogy a digitális technológiák alkalmazása továbbra is fontos szerepet játszik majd a vállalkozások hatékonyságának növelésében és versenyképességük javításában, továbbá az innovációs képesség és az új technológiák bevezetése kulcsfontosságú a piaci előny megszerzéséhez és fenntartásához.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az autóbérlés új korszaka
A saját autó fenntartása költséges, ráadásul nem kis felelősséggel is jár. Érthető tehát, ha valakinek nem fűlik hozzá a foga, és inkább más alternatí…

További cikkek