2024. 06. 30. vasárnap

Pál
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • A DK tízezer aktivistával folytat országos mozgósítást a választási kampány utolsó hetében

A DK tízezer aktivistával folytat országos mozgósítást a választási kampány utolsó hetében

 Molnár Csaba a DK-MSZP-Párbeszéd közös listájának kampányfőnökeként adott betekintést abba, hogy mit csinál a választás hetén a legnagyobb ellenzéki közösség.

A DK ügyvezető alelnöke arra emlékeztetett: ez egy olyan kampány, amilyen korábban soha nem volt Magyarországon, hiszen most először van egy napon az önkormányzati választás és az EP-választás, ami kettős feladatot jelent minden érdemi politikai erőnek, hiszen helyi és országos mozgósításra is szükség van.

A Demokratikus Koalíció tízezer aktivistával mozgósítja a választóit most vasárnapra. Ez a szám kiegészül a szövetséges pártok aktivistáival és önkénteseivel ott, ahol közös jelölteket indítunk. Az aktivistahálózat fő feladatai három részre bonthatók:

1. Kitelepülések: a DK aktivistái mintegy 900 magyar településen vannak és lesznek kint a köztereken ezekben a napokban, amint szórólapot osztanak és beszélgetnek az arra járókkal. Így érjük el azokat, akik nem tartoznak szorosan a DK közösségéhez, ez tehát nem a Fidesz-féle titkos kampány, mi nemcsak a DK-s törzstábor mozgósítását tartjuk feladatunknak – fogalmazott Molnár Csaba.

2. Kopogtatás: a DK-sok a héten több százezer ajtón kopogtak vagy kopognak majd be, nemcsak ott, ahol a DK-nak polgármesterjelöltje van, hanem mindenütt, ahol mi állítunk vagy támogatunk polgármesterjelöltet.

3. Telefonálás: A telefonálás országosan zajlik, de nem csak központilag, a​​​​​z aktivistáink minden városban működtetnek telefonközpontokat az országban. Összességében ezt is ezrek csinálják a héten, és mozgósítanak az EP- és az önkormányzati választásra egyaránt.

4. A szavazatszámlálók esetében idén van némi félreértés, miután sokan megírták, hogy az ellenzéki pártok most nem delegáltak annyi szavazatszámlálót a szavazókörökbe, mint korábban, ez azonban nem igaz. Maga a Nemzeti Választási Iroda nyilatkozta, hogy csak az EP-választás logikáján delegált szavazatszámlálókat tudja pártonként csoportosítani és megszámolni, az önkormányzati választási logikán delegáltakat nem, mert annyira bonyolult és sokszínű a kép. Márpedig ezen az önkormányzati választáson 2200 jelölt indul a DK jelöltjeként, vagy a DK támogatásával, teljesen természetes, hogy mi így, önkormányzati logikán, helyben delegáltuk a szavazatszámlálóinkat, nem pedig országosan.

Magyarország legnagyobb ellenzéki közössége el fogja végezni a dolgát a héten, telefonon és személyesen is mozgósítani fogunk minden változást akaró embert a DK-MSZP-Párbeszéd közös EP-listára, és a DK által támogatott polgármester- és képviselőjelöltekre. Minket nem a Fidesz küldött, de a Fideszt mi fogjuk elküldeni! – zárta sajtótájékoztatóját a DK ügyvezető alelnöke.

Molnár Csaba sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük:

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek