2024. 06. 30. vasárnap

Pál
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

Európa Parlamenti frizuraválasztás

 Egy női politikus frizurája nem csak az önkifejezésről szól, hanem a politikai imázs kialakításának az eszköze, amely hatással van az emberek véleményére. Vajon mit árul el a politikusnők frizurája? A Nemzeti Választási Iroda oldalán látható porfilképek alapján, Vass Edina mesterfodrásza értékelte az EP választáson induló pártok listájának[1] élén szereplő női képviselőjelöltek frizuráit: a 11-ből 9 tökéletes választás.

Dávid Dóra, TISZA – Tisztelet és Szabadság Párt

A politikus lefelé hosszabbodó, praktikus frizurát hord, ami tökéletesen illeszkedik az ovális arcformájához. Kényelmes, jól variálható viselet, kellő ügyességgel lehet belőle többféle feltűzést, kontyot, fonást készíteni. Viszonylag kevés odafigyelést igényel, mindössze néhány havonta szükséges egy kis igazítás, a hossza miatt viszont rendszeres ápolásra van szükség. Laza, sportos megjelenést kölcsönöz.

Dobrev Klára DK, az MSZP és a Párbeszéd közös lista

Rövid, klasszikus egyhossz uniform frizura, a hétköznapokban könnyen kezelhető viselet. Abszolút konzervatív fazon, ami a sötét barna hajszín miatt kissé szigorú hatást kelt. A politikusnő adottságaihoz talán előnyösebb lenne egy világosabbra melírozott, fiatalosabb hajszín. Egyébként ezeket a rövid frizurákat könnyű kezelni, szinte csak megmossuk, megrázzuk és kész. Praktikus a modern, rohanó világban.

Donáth Anna, Momentum Mozgalom

Korának megfelelő, félhosszú longbob egy kis fokozattal a frufru tájékán. Kevés melír is van a hajában, a tincsek végei néha be vannak sütve, szárítva. A frizura oldalra van fésülve, ami eleganciát és stílust kölcsönöz, kiemelve az arc formáját és vonásait. Az összkép harmonikus benyomást kelt, jól illik üzleti vagy hivatalos alkalmakra, ugyanakkor abszolút trendi, fiatalos, sok fiatal nő visel hasonló fazont.

Dúró Dóra, Mi Hazánk

Félhosszú tépett és illetve longbob hajjal is láthattuk már. Modern, nagyon fiatalos frizura mindkettő. A frizura praktikus könnyen kezelhető, a tépett egy kicsit több odafigyelést és szárítást igényel, mint a longbob, de manapság ezeket megfelelő hajformázó eszközökkel könnyű kezelni. Pragmatikus, egyúttal nőies választás egy édesanya számára a rohanó életben. Nem kell sűrűn fodrászhoz menni vele, elegendő 3-4 havonta karban tartani.

Gál Kinga, Fidesz-KDNP

Félhosszú, tépett, átmenetes, frufrus bob, előre hosszabbodó frizura. Lendületes, modern nő benyomását kelti ez a frizura. Az előre hosszabbodó bob keretezi az arcot, az élek ellensúlyozzák, kissé nyújtják a kerek arcformát, a frufru pedig abszolút fiatalít. Nagyon népszerű, trendi hajviseletnek számít mostanában, modern és elegáns, bár nem épp a legkönnyebben kezelhető, de egy kis kézügyeséggel könnyen beszárítható. A vágást kéthavonta célszerű frissíteni.

Dr. Karl Dóra, MEMO – Megoldás Mozgalom

Rövid, vékonyszálú haj, laza tépett stílusban. Az ilyen frizura viselője, az a tipikus reggel felkel és csak beletúr, beleborzol a hajába típus. Kényelmes hajviselet, a rohanó mindennapokhoz tökéletes választás. A világos, festett hajszín tovább fokozza a fiatalos, friss hatást, míg a fazon maga rendkívül kényelmes, így ideális választás egy elfoglalt nő számára. Ez a frizura nem csak praktikus, de tökéletesen illik a modern városi életstílushoz is.

Kvárlik Anita, Jobbik – Konzervatívok

Egyszerű, természetes, egyhossz barna frizura. A hosszú haj gyakran szimbolizálja a nőiességet és a hagyománytiszteletet. Általában olyan nők részesítik előnyben, akik nem sokat törődnek az aktuális divattal, leggyakrabban összefogják lófarokba vagy egyszerűen csak leengedve hordják. A hosszú frizura gondos ápolást igényel, de fodrászhoz ritkán kell járni, akkor is csupán azért, hogy a hajvégekből visszavágják a töredezett részt.

Le Marietta, Magyar Kétfarkú Kutya Párt

A képviselőjelölt félhosszú, laza, hullámos bob frizurát visel, ami fiatalos lendületet kölcsönöz és ami jól illik viselőjéhez. A göndör fürtök természetes hatást keltenek és viszonylag könnyen kezelhetővé teszik a frizurát, azonban meg is követeli az állandó odafigyelést és rendszeres ápolást, hogy a fürtök megőrizzék formájukat és szépségület.

Pekárné Farkas Emese, 2RK Párt – Második Reformkor Párt

Ugyancsak egyhossz, természetes, nőies frizura. Viselője, a Facebook profilján látható képek szerint kibontva vagy lófarokban hordja, hangsúlyozva a konzervatív megjelenést. A politikus adottságaihoz talán előnyösebb lenne egy oldalválasztékos frizura a középválaszték helyett, illetve egy félhosszú haj, amit nem kellene állandóan összefogni. Egy laza, fokozatosan vágott frizura sokkal természetesebb lenne számára.

Dr. Putz Anita, Mindenki Magyarországa Néppárt

A politikus középhosszú, egyenletesen vágott hajat visel. A hajszíne világos szőke, ami az egész hajon átmenetek nélkül egységes. A haj végig egyenes, lágyan keretezi az arcot, ami jól illik az ovális arcformájához. A frizura rétegezés nélkül készült, amely egyszerű, de elegáns megjelenést biztosít. A haj vágási stílusa és a hossza lehetővé teszi különböző hajformázási lehetőségeket, bár a képen egy természetes, letisztult stílus látható.

Dr. Schmuck Erzsébet, LMP- Magyarország Zöld Pártja

Praktikus félhosszú, frufrus bubis frizurát visel, ami tökéletesen illeszkedik arcformájához. Ez a fazon különösen kedvelt a középkorú nők körében, mivel rendkívül könnyen kezelhető és sokoldalú. A világos szőke hajszín, amelyet visel, jól harmonizál szemszínnel, azonban egy sötétebb barna melírozás mélységet és textúrát adna a hajnak, ezáltal még karakteresebb és stílusosabb megjelenést kölcsönözne.

A frizura árulkodik a személyiségről

„Az Európai Parlamenti választáson részt vevő magyar politikusnők frizuraválasztása sokat elárul személyiségükről. A különböző frizurák – legyen az klasszikus egyhossz, modern tépett bob, vagy fiatalos longbob – nem csupán divatos választások, hanem üzennek is. A jól megválasztott frizura, jó benyomást kelt” – mondta Vass Edina mesterfodrász.

A szakember hozzátette, hogy a tökéletes frizura, a megfelelő fodrász kiválasztásával kezdődik. Egy jó fodrász segítséget nyújt az ideális frizura megtalálásában, amely tökéletesen illeszkedik viselője személyiségéhez, életstílusához, és adottságaihoz. A tapasztalt fodrásznak ismernie kell a különböző hajtípusokat és stílusokat, valamint az aktuális divattrendeket, így személyre szabott tanácsokat tud adni a vendégeknek.

 

[1] A Nemzeti Választási Iroda 2024. május 9-i adatai szerint:  https://vtr.valasztas.hu/ep2024/valasztopolgaroknak/jelolo-szervezetek?tab=lists

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

126863
„Vakablak” Kerekeken guruló, cigarettával kitömött ablakokat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Győr-…

További cikkek