2024. 06. 30. vasárnap

Pál
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

Helyreigazítás

A 2024.04.15. napján „Rákkeltő méreg ömlött a Salgó patakba” címmel közöltünk cikket, amelyben valótlanul állítottuk, hogy „Legfrissebb méréseink bizonyítják, hogy rákkeltő, vinil-kloriddal szennyezett víz folyt ki a természetbe az akkuhulladékot is kezelő Éltex Kft. salgótarjáni telephelyéről. A méreganyag egyenesen a Salgó-patakba folyt. Az eset a március 15-i hosszú hétvégén történt, ekkor riasztottak minket helyi lakosok, hogy furcsa, vöröses-sárgás lé ömlik a patakba.”

„A valóság ezzel szemben az, hogy az Éltex Kft.telephelyéről nem került mérgező, rákkeltő,vinilkloriddal szennyezett anyag a Salgó-patak vizébe. Nem ömlött furcsa,vöröses-sárgás lé a patak vizébe. Tájékoztatjuk, hogy a kifolyt anyagot a katasztrófavédelem is bevizsgálta, jelenleg a szennyezés eredete nem állapítható meg, az további vizsgálat tárgyát képezi, azonban a vizsgálati anyagból azt látható, hogy az Éltex Kft. telephelye előtti szakaszon jóval magasabb koncentrációban található meg a szennyezettség a patakban, azt az Éltex Kft. telephelyén átfolyva hígul és koncentrációja csökken. Ebből kifolyólag kijelenthető, hogy nem az Éltex Kft. telephelyén keletkezik a szennyeződés, hanem oda már más telephelyeken átfolyva szennyezetten érkezik a patak vize, és ott tovább hígul, tovább csökken a szennyezettsége.”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

126863
„Vakablak” Kerekeken guruló, cigarettával kitömött ablakokat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Győr-…

További cikkek