2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • A ,,Hernáddal” lezárult az első félmaratoni széria

A ,,Hernáddal” lezárult az első félmaratoni széria

Az április közepén, Encs központtal, a Hernád Félmaraton keretében  megrendezett félmaratoni futó országos bajnokságot július 6-án,  Miskolcon, a Megyeháza Szász-termében zárta a szervezőbizottság. Az eseményen értékelték az elmúlt három esztendőt is. Mint ismert, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Testnevelési és Sportintézet, illetve a B.-A.-Z. Megyei Önkormányzat korábban a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) pályázatán három évre nyerte el az esemény rendezési jogát.  Az idei,  a Magyar Köztársaság Kismaratoni Futó Országos Bajnokságát is magába foglaló  Hernád Félmaratont megelőzően 2008-ban Pitypalatty-völgy, pontosabban Sajószentpéter és környéke, 2009-ben pedig Hegyalja, azaz Szerencs, valamint vonzáskörzete volt a házigazda.

Példamutató összefogással

A Megyeháza Szász-termében megrendezett eseményen Gergely Zsolt, a megyei közgyűlés alelnöke először a hivatali elfoglaltsága miatt távolmaradó dr. Ódor Ferencnek, a megyei közgyűlés elnökének a köszönetét tolmácsolta a jelenlevők és rajtuk keresztül valamennyi  közreműködő felé. Az alelnök ezt követően megköszönte a sorozatban részt vevő települések, a szervezők odaadó munkáját, hozzátéve, hogy a MASZ vezetése is elégedettségét fejezte ki a rendezéssel kapcsolatban: „Ők sem és mi sem bántuk meg, hogy annak idején belevágtunk” – hangsúlyozta. – Mind a három évben olyan összefogást tapasztalhattunk, mely példamutató, egyben reményteli a jövőre nézve.”

Megtudtuk azt is, hogy jövőre ugyan  „pihenőt tart, erőt gyűjt” ezen a téren a megye, de aztán bármi elképzelhető. Az idén debütált I. Rákóczi Pálinka-túra és a hozzákapcsolódó Pálinka-mustra azonban 2011-ben is Borsodba várja majd a résztvevőket, érdeklődőket.

Fantasztikus csapat, remek ötletek

Daragó Lászlóné, a szervezőbizottság elnöke, a megyei testnevelési és sport intézet vezetője néhány pillanatot kiemelt az eltelt három évből. Kezdve onnan, hogy az akkoriban Sajószentpéteren testnevelő tanárként dolgozó egykori kiváló atlétának, Barta Józsefnek köszönhetően felvetődött a pályázat elkészítésének ötlete, egészen addig, hogy a három ob-n három különböző MASZ-elnökkel – Rábold Gusztávval, dr. Schulek Ágostonnal és Gyulai Miklóssal – dolgoztak együtt. A sportvezető természetesen beszélt a lokálpatriotizmusról, a három éven át a lelkes és mindenben segítő, remek ötletekkel előálló és azokat megvalósító  helyiekkel kiválóan együtt dolgozó csapatról. Szó esett arról is,  hogy az atlétikán és az évente hozzá csatolt, kivétel nélkül nívós  kulturális programokon keresztül megismertethették a megyébe ellátogatókat az itteni természeti és emberi értékekkel, melyből mindannyian profitálhatunk a későbbiekben. A nehézségeken is átsegítő partnerségért, a sok-sok pozitív élményért az igazgató asszony is köszönetét fejezte ki minden közreműködőnek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek