2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

70 éves a Zsóry-fürdő

Ünnepélyes születésnapi műsorral köszöntötték a mezőkövesdi Zsóry – Gyógy – és Strandfürdő 70. évfordulóját.  A különleges eseménynek részese volt  Zsóry Lajos unokája is.

A rendezvényt Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, Mezőkövesd korábbi polgármestere nyitotta meg, a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő különleges turisztikai vonzerejét hangsúlyozta.

Szabó Istvánné, a Mezőkövesdi Városgazdálkodási Zrt. vezérigazgatója arról szólt,hogy mérföldkőnek számított 1968-ban a gyógyvízzé minősítés és az is, hogy ’83-ban kapta meg a Zsóry a gyógyfürdővé minősítést. 1986-ban pedig gyógykórházzal gyarapodott a régió, amelyet négy évvel ezelőtt újjáépítettek. 2005-ben új főbejáratot építettek a Zsóryhoz és idén márciusban elkezdődött egy komplex fürdő-felújítás is, ami év végén fejeződik be.
Jelenleg ROP pályázat keretében folyik az ikermedence felújítása, új wellness részleg és öltözők építése valamint a műszaki infrastruktúra fejlesztése kezdődött meg. Május 25-től 2010. augusztus 31-ig a fedett gyógymedencék, nosztalgia medence felújítás miatt zárva tart. A márciusban indult beruházás év végéig tart. Ez 1,1 milliárd forintos fejlesztés, melyhez 700 milliót az önkormányzat adott. A medencéken kívül az öltözők és a szaunák felújítására is sor kerül.– tudtuk meg Bernáth István fürdővezetőtől.
Az ünnepi beszédeket követően megkoszorúzták Zsóry Lajos mellszobrát. A jubileum keretében gazdag kulturális program várja az idelátogatókat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek