2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Más szelek fújnak!

Szabó Tímea, a Lehet Más a Politika országgyűlési képviselője és Datki Szabolcs kampányigazgató is vízre száll az idei Kékszalag vitorlás versenyen, amely Európa leghosszabb távú tókerülő versenye. Az LMP-t képviselő versenyzők részvételükkel a természeti sportok iránti elkötelezettségüket fejezik ki.
A víz nemcsak rombol, ahogy azt az árvíznél láthattuk, de a jövő egyik legnagyobb természeti-gazdasági erőforrása is. Az elmúlt 20 évben a pártok kevés figyelmet fordítottak a természeti sportokra, de mostantól más szelek fújnak! A Lehet Más a Politika az állam által kiemelten támogatott tömegsportok mellett a vizes sportágakat, a futást, a kerékpározást, a lovaglást és a természetjárást is fontosnak tartja.
Egy héttel ezelőtt a Lehet Más a Politika számos tagja részt vett azon a kenu túrán, melyet a szlovák magyar megbékélés jegyében szerveztek. A Barátság túrához csatlakoztak az LMP Győr-Moson-Sopron megyei vezetői, illetve Dorosz Dávid, az LMP országgyűlési képviselője.
A Kékszalag vitorlás verseny kemény fizikai próbatétel, rekordját 10 óra 40 perces idővel, a Nemere II. nevű cirkáló tartja, néhai Németh Istvánnal a kormánynál. A vitorlázás tehát nemcsak látványosság, de komoly erőpróba is a résztvevőknek. Szabó Tímea és Datki Szabolcs nem nyerni szeretne, hanem meggyőzni minden sport iránt nyitott állampolgárt, hogy jövőképünk szempontjából fontos kérdés a természeti sportok támogatása és űzése.
Szabó Tímea nem az első nő, aki a Kékszalagra benevezett: a verseny rekordját tartó Nemere II. fedélzetén tavaly egy kizárólag nőkből álló csapat bizonyított. A nem mindennapi feladatra vállalkozott 12 hölgy teljesítménye rávilágított arra a tévhitre, hogy a vitorlázás elérhetetlen férfias sportág.
Mindkét LMP-s versenyzőkkel induló hajónak – Róza és Nautica – nagy múltja van, többszörös magyar bajnokok. Kormányosaik Bakóczy Kálmán és Bakóczy Róbert a magyar vitorlás sport kiemelkedő személyiségei.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek