2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Kutyatenyésztőket vettek célba a tolvajok

Szervezetszerűen elkövetett eblopásokról és azok megakadályozásáról számol be az ELBIR bűnmegelőzési hírlevél legfrissebb száma.

/A fotó illusztráció/

Az Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer (ELBIR) legfrissebb kiadása olyan hasznos ismeretekkel szolgál, mint például mire kell odafigyelniük az ebtenyésztőknek, ha meg akarják óvni magukat a tolvajoktól.

Az országos hatókörű hírlevél többek között beszámol egy nagycsécsi esetről, amikor a egy kutyatenyésztőt óvatlansága miatt több mint egy millió forintos kár ért. Az ebtolvajok szokásairól, módszereiről, illetve az ellenük való védekezésről szól az ELBIR július havi száma. Az elektronikus úton terjesztett hírlevél az országban több címzett mellett az Ebtenyésztők Országos Egyesületéhez is eljutott, akik örültek az információ gazdag tájékoztatásnak, sőt saját csatornáikon keresztül igyekeznek minden érintettnek eljuttatni azt.

Információs háttér:

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére 2005. júliusában hozták létre az Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszert (ELBIR).

Az ELBIR lényege, hogy a rendőrség elektronikus levelezés (e-mail) útján juttatja el az önkormányzatok és azok szakintézményei, valamint a rendszerben regisztrált tagjainak az aktuális bűnmegelőzési információkat.

A B-A-Z. MRFK Bűnmegelőzési Osztály tájékoztatása alapján: MRFK. Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…