2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Újabb lépéseket tettem a miskolci 6-os busz menetrendjének javítása érdekében

Újabb lépéseket tettem a miskolci 6-os busz menetrendjének javítása érdekében

A héten újabb lépéseket tettem a 6-os busz menetrendjének javítása kapcsán. Kiss Péter osztályvezető úrral személyesen is egyeztettem. Jelenleg ugyanis reggel és a kora délutáni órákban – amikor a diákok iskolába mennek és jönnek haza -, többször előfordul, hogy egyszerűen nem férnek fel a buszra.

Több szülő is jelezte felém már ezt a problémát, sőt aláírásokat is gyűjtöttek. Sajnos nem újkeletű a probléma, hiszen amióta bezárták – több mint egy éve – az Erenyői Általános Iskolát, ez azóta gondot jelent. Többször kértem már a városvezetést az elmúlt évben, hogy lépjenek e kérdésben. Az tény, hogy a szeptemberi közgyűlésben történt pozitív előrelépés a menetrend kapcsán – amit én magam is támogattam szavazatommal -, de az iskolásokat érintő két időpontban továbbra sincs változás. Bár a közgyűlésbe módosító indítványt nyújtottam be, amelyben kértem két plusz járat indítását a fent említett iskolai időpontban, de a városvezetés ezt leszavazta, sajnos még a terület megválasztott képviselője is. Azonban nyitva hagyták a lehetőséget a változtatásra. Ezzel igyekeztem élni a héten és tettem meg újra a javaslatomat, illetve jeleztem, hogy az  ígéretekkel ellentétben még mindig van, amikor szólóbuszt küldenek.

Azt gondolom, a gyermekek zavartalan iskolába járásának és a munkába járás lehetőségének érdekében szükség van a menetrend korrekciójára.

Pakusza Zoltán

önkormányzati képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek