2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • A DK polgármesterei is segítik Iványi Gábor egyházának és szociális intézményeinek működését

A DK polgármesterei is segítik Iványi Gábor egyházának és szociális intézményeinek működését

A Demokratikus Koalíció fővárosi frakcióvezetője, a XVIII. kerület polgármestere, Szaniszló Sándor a Fővárosi Közgyűlés előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta: a DK polgármesterei elsők között csatlakoztak a Főváros azon kezdeményezéséhez, hogy a demokrata szövetség vezette kerületek a Magyar Evangéliumi Testvérközösség és az Oltalom Karitatív Egyesület munkatársainak bérét átvállalja, így biztosítsa Iványi Gábor egyházának és elesett polgártársainkért dolgozó intézményeinek működését. Az önkormányzatokért felelős árnyékminiszter beszámolt arról, hogy az Üllői út egy 3 kilométeres szakaszát a XVIII. kerület elkérte felújításra. Ez a szakasz a tervezett költségkeretnél 300 millió forinttal kevesebből, a tervezett határidő előtt 2 hónappal átadásra kerül.

Bősz Anett, a DK főpolgármester-helyettese elmondta: 2019. október 13. óta közel 3 millió honfitársunk él olyan településen, amelyet demokrata polgármester vezet. Az Orbán-kormány ezen a napon határozta el, hogy nem pusztán az önkormányzatok jogait, de a költségvetésüket is csorbítja, így az ellenzéki polgármesterek nehezen tudják megmutatni, milyen lenne egy olyan Magyarország, amelyet ismét demokraták vezetnek. Ennek az aljas bosszúhadjáratnak eredményeként, az ellenzéki önkormányzatok most erőn felül teljesítenek, legyen szó jókarbantartási munkálatokról vagy elesett honfitársainkért végzett szolgálatról.

Ha a kormánynak léteznek elsődleges és másodlagos önkormányzatok, akkor elsődleges és másodlagos állampolgárokat különböztet meg. Ez megengedhetetlen! Dobrev Klára szociáldemokrata kormánya széles jogkörökkel ruházza majd fel az önkormányzatokat, feladatalapú finanszírozási rendszerrel garantálva, hogy a helyhatóságok – politikai színezetre tekintet nélkül – a helyben felmerülő kihívásokra, helyben kereshetnek megfelelő válaszokat. Egy szolidáris, európai vezetés nem pusztán a polgárok, de az önkormányzatok méltóságát és lehetőségeit is visszaadja. A DK így készül a kormányzásra.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek