2024. 06. 30. vasárnap

Pál
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Érthetetlen és felháborító a Mezőkövesdi repülőtér eladási szándéka!

Érthetetlen és felháborító a Mezőkövesdi repülőtér eladási szándéka!

Zárt ülésen döntött Mezőkövesd város képviselőtestülete arról, hogy eladásra hirdeti meg a Mezőkövesdi repülőteret. A testület múlt hét csütörtöki ülését követő napon ki is írták a pályázatot a 210 hektárnyi területre. A város 5/6-nyi tulajdonrészét képező ingatlant 2,1 milliárd forint minimális vételáron hirdetik. Ez körülbelül harmada annak az árnak amennyiért a Miskolc város tulajdonában álló részt kínálják eladásra.

 

A rendszerváltás óta megszámlálhatatlan ígérettel traktálták a környékbelieket, szinte minden kampányban mindenki a repülőtér hasznosítását tűzte ki célul, turisztikai és logisztikai fejlesztéseket, illetve ipari park létesítését, munkahelyteremtést ígérve. Az utóbbi időszakban láthattuk, hogy a reptéren megrendezésre került repülőnap, illetve a rendszeres autóversenyek vonzzák az embereket, a felújított bekötő út is az előrelépés, a fejlődés ígéretével kecsegtetett. Az autópálya és a vasút közelsége miatt, az államtól 2007-ben ingyen kapott terület bármilyen egyéb módon történő hasznosítása észszerűbb lenne az eladásnál.

 

Egy valóban fejlődő Dél-Borsod eléréséhez nem csak állami és EU-s pénzek pumpálása szükséges, hanem jövőbe mutató, hosszú távú elképzelések is kellenek. A repülőtér elkótyavetyélése nem a fejlődés irányába, hanem az önállóság egyik lehetőségének felszámolása felé vezet.

Az eladási szándék kapcsán felmerül az az aggasztó kérdés is, hogy vajon milyen megállapodás köttetett, amikor 2019 áprilisában Tállai András és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Mezőkövesdi repülőtér hasznosításának lehetőségéről a China Ocean Aviation Group képviselőivel tárgyalt Pekingben?

 

Szajlai János, a Mi Hazánk Mozgalom választókerületi elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek