2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Hankó Gábor olimpiai induló!

Hankó Gábor olimpiai induló!

Hankó Gábor olimpiai induló!A napokban, egész pontosan június 24-én, csütörtökön biztossá vált, hogy a tiszaújvárosi Hankó Gábor indulhat az idei szingapúri ifjúsági olimpián. A TVK-Mali Triatlon Klub sportolója egy négy fordulós kiválasztási sorozaton – egyetlen magyar fiúként – harcolta ki magának az indulási jogot.

–         Tavaly ősszel a spanyolországi MarMenor városában volt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által előírt, a szingapúri ifjúsági olimpiára vonatkozó hivatalos kvalifikációs verseny, ahol Hankó Gábor, Búza Bence (Győri Vízisport SE) és Tarnai László (Titán TC) mögött a harmadik legjobb magyarként zárt. – tudtuk meg Lehmann Tibortól, a TVK-Mali TK vezetőedzőjétől. – A Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) válogatóihoz tartozó téli úszó és futó felmérőt tanítványom nyerte meg korosztályában. A június 12-én, szombaton, Bécsben megrendezett junior  Európa- kupa futamon, a szintén a TVK-Mali-t erősítő, ezüstérmes Balogh Máté és a ,,bronzos” Balogh Bence mellett Gábor ötödik lett. Mivel ez az erőpróba a mieink számára válogató volt a július 3-án, az írországi Athlone-ban megrendezendő junior Európa-bajnokságra, így mindhárom sportolónk utazhat a kontinens-viadalra, ahol az MTSZ elnöksége engem kért fel a junior csapat vezetésével. Említésre méltó tény, hogy mind Balogh Máté, mind pedig Hankó Gábor még ifjúsági korú, azaz a két évvel idősebbekkel veszik fel a versenyt. Az előírás szerint a három ifjúsági olimpiára esélyes magyar közül egyedül ,,állva maradt” Gábornak ,, mindössze” végig kell mennie az Eb-n, majd pedig jöhet a nagy fellépés,  augusztus 16-án, az ifjúsági ötkarikás játékokon.

 

Saját nevelés

Hankó Gábor teljes mértékben a TVK-Mali TK saját nevelésű sportolója, hiszen az egyesület felkészítő csoportjában kezdte pályafutását. Nevelőedzője Filep Csaba és Fodor Ágnes, majd serdülő korától Lehmann Tibor és dr. Szakály Zsolt csatlakozott az edzői team-hez. A Tiszaújvárosban alkalmazott felkészítési koncepció hozta meg ezt a sikert, melynek első eredményét éppen Gábor bátyjánál, Hankó Dávidnál realizálhatták a szakemberek.

Az út elején

– Szívből örülök, hogy beérett az a magas szintű szakmai munka, melyet már hosszú évek óta végzünk az egyesületben – fogalmazott dr. Márkus Gábor, a TVK-Mali TK elnöke. – Bízom benne, hogy ez csak az út eleje, remélhetően még sok szép siker részesei lehetünk. Hiszem, hogy kiemelt támogatóink, Tiszaújváros Önkormányzata, a TVK, a Jabil, és az AES továbbra is lehetőséget adnak ahhoz, hogy még több fiatal juthasson el Hankó Gábor szintjére, illetve ahhoz, hogy mostani tehetségeink felnőtt korukban is meghatározó versenyzők lehessenek!

 

Hankó Gábor olimpiai induló! Hankó Gábor olimpiai induló!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek