2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Programajánló
  • »
  • Fennállásának egyik, ha nem a legerősebb évadára készül az Orlai Produkció.

Fennállásának egyik, ha nem a legerősebb évadára készül az Orlai Produkció.

Két skandináv sikerfilm színpadi adaptációja, Kerékgyártó István és Tasnádi István darabjainak ősbemutatói, az Egy őrült naplója és a Dante: Pokol után ismét koprodukció a Katona József Színházzal, Száraz Dénes és Csonka András debütálása, újrahangolt Múviláv – az Orlai Produkció a 2023/2024-es évad első felében is nagy dobásokkal készül. Röviden, távirati stílusban ez az ősz és a tél, a szeptembertől februárig tartó időszak, de engedjék meg, hogy ezúttal egy kicsit hosszabban is bemutassam az új darabokat.

Böngésszék át a premierek kínálatát, igyekeztünk olyan információkkal segíteni Önöket, amelyek megkönnyítik a döntést, hiszen mindenkinek vannak kedvenc szerzői, színészei, olyan témák és műfajok, amelyeket jobban szeret. Ezt a hírlevelet nem átfutásra, gyors olvasásra ajánljuk. Csillagozza meg, tegye a fontosak közé, térjen vissza, nyissa meg újra – hogy jól döntsön, amikor megveszi a színházjegyet vagy bérletet az évadra, ami most még évadindító áron kapható.

Az Orlai Produkció repertoárja a kezdetek óta alapvetően kortárs művekre épül, az Önök visszajelzései pedig azt mutatják, nem csupán érdemes, de kötelesség is a mai kor emberével foglalkozni.

Még egy kört mindenkinek

A Még egy kört mindenkinek hősei négy középkorú, kisvárosi tanár, akik elvesztették ifjúi lelkesedésüket és lendületüket, szakmai motivációjukat, magánéleti problémákkal szembesülnek, és az életközepi válság szele is megérintette őket. A darab azonban nem csak az ember és az alkohol viszonyáról szól, hanem a kiüresedés elleni küzdelemről, és nagy beleérzéssel és humorral szembesít bennünket azzal, milyen eufóriával és milyen fájdalmakkal jár, ha az ember megpróbálja elengedni a kontrollt.

Az életigenlő, vállaltan derűsre hangszerelt Még egy kört mindenkinek a Városmajori Szabadtéri Színpaddal koprodukcióban készült. Az előadás már a nyári előbemutatón óriási sikert aratott, mind a négy előadás telt házat vonzott. A Belvárosi Színházban szeptember 21-től látható a Paczolay Béla rendezte előadás, amelyben Debreczeny Csaba, Epres Attila, Király Attila és Schruff Milán látható. A fordító-dramaturg Zöldi Gergely volt, a díszletet Zöldy Z. Gergely, a jelmezeket Pető Kata tervezte, a koreográfiát Bodor Johanna készítette.

Skorpió

Kerékgyártó István új drámájával, a Skorpióval ismét látleletet jelünkről és közelmúltunkról; az Orlai Produkciónál bemutatott korábbi darabjával, a Színháztv.com-on bármikor megnézhető Hurokkal szemben azonban itt nem széles társadalmi tablót mutat. Ezúttal egy 2000 és 2025 között játszódó családtörténet, egy nagyvállalkozó és fiai sorsa az a prizma, amely által megérthetjük a rendszerváltás máig ható ellentmondásosságát, amelynek sötét oldala a legújabb kori Magyarországra is árnyékot vet.

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi. A bemutató a Belvárosi Színházban lesz 2023 decemberében. A főbb szerepekben Mészáros Mátét, Pataki Ferencet, Schruff Milánt és Csonka Andrást láthatják.

Lavina

A Lavina című svéd film 2014-ben került a moziba, több szaklap az év legjobbjai közé sorolta Ruben Östlund alkotását. A színházi ősbemutató London egyik legizgalmasabb színházi műhelyében volt 2022 januárjában.

A történet egy látszólag tökéletes boldogságban, nyugodt anyagiak között élő négytagú családról szól, akik síelni mennek a francia Alpokba. Ahol az idilli síelési körülményekhez a környék nagyobb hótömbjeiben robbantásokat végeznek – hogy megfelelő mennyiségű és minőségű hó borítsa a pályákat –, ezt pedig a turisták, köztük a mi kis családunk, csodálattal vegyes félelemmel nézik és fényképezik. Amikor a hótömeg egy szerencsétlen véletlennek köszönhetően a hütte teraszára zuhan, mindenki más-más módon reagál. A hirtelen érzelmi sokkra adott reakcióként a menekülés is teljesen elfogadható reakció egy ilyen helyzetben, a menekülés tagadása azonban elfogadhatatlan.

A Katona József Színházzal együttműködésben készülő, fanyar humorú előadás rendezője Pelsőczy Réka, alkotótársai Zöldi Gergely (fordító), Juristovszky Sosa (jelmezervező), Tihanyi Ildi (díszlettervező), Hunyadi Máté (zeneszerző), Duda Éva (mozgástervező). A produkció főbb szerepeit Járó Zsuzsa és Mészáros Béla alakítják, mellettük László Lili, Száraz Dénes, Ullmann Mónika, Tóth Zsófia, Rohonyi Barnabás látható. A Lavina játszóhelye a Belvárosi Színház, a bemutató 2024. február 25-én lesz.

Mikor hazudtam

Egy középkorú nő és egy fiatal férfi egy szobában. Az egyik képtelen hazudni, a másik azért van ott, hogy megtanítsa. A kezdeti hűvös távolságtartásból hirtelen felizzik közöttük a levegő. De utána egyáltalán nem az történik, amire a sztereotípiákhoz szokott néző számít. Elhallgatások, félrevezetések, leleplezések, csapdák, folyamatosan változó hatalmi pozíciók, kegyetlen játékok, szövevényes viszonyok és egy végig lappangó titok – a Mikor hazudtam-ban, Tasnádi István váratlan fordulatokkal teli, a társadalmi szatíra és a politikai pszichothriller pengevékony mezsgyéjén egyensúlyozó, komoly morális kérdéseket feszegető új darabjában semmi nem az, aminek első látásra tűnik.

Péterfy Bori és Rohonyi Barnabás játsszák a feszültséggel teli kamaradrámát, amelyet maga a szerző visz színre. A Fédra Fitness, a Kupidó, az Apád előtt ne vetkőzz és a Tapasztalt asszony után ez lesz Tasnádi István ötödik rendezése az Orlai Produkciónál. Az előadás a 6szín repertoárjára kerül 2024 januárjától.

Múviláv – Majdnem, mint a filmeken

Trokán Nóra és Klem Viktor játsszák a zenés romkom-fantáziát, amely a filmtörténet ikonikus jelenetei és legromantikusabb dallamai köré épül. Az érzelmektől izzó színházi este korábbi verziója áthangszerelve, a 6szín intim terére finomhangolva szeptember 16-tól látható.

Ahogy látják, kivételesen sűrű ősz és tél áll előttünk.

Az évad azonban egészen júniusig tart, a bemutatók sora pedig 2024-ben is folytatódik. A tavaszi premierek között igazán izgalmas darabok, valódi „nagy dobások” várhatók!

Szeptemberi és októberi előadásainkra már kaphatók a jegyek, és a rendkívül kedvező árú, 3 előadásra érvényes szabadbérleteket is meg tudják vásárolni.

Érdemes minél előbb beszerezni a jegyeket és a bérleteket is, mert bár nagyon szeretnénk a jelenlegi árakat megtartani, az emelés nálunk is egyre inkább elkerülhetetlennek tűnik.

 

szept. 1. péntek szept. 1. péntek
szept. 2. szombat Belvárosi Színház – Kalamazoo 19h szept. 2. szombat
szept. 3. vasárnap Belvárosi Színház – Kalamazoo 19h szept. 3. vasárnap
szept. 4. hétfő szept. 4. hétfő
szept. 5. kedd szept. 5. kedd
szept. 6. szerda szept. 6. szerda
szept. 7. csütörtök szept. 7. csütörtök
szept. 8. péntek 6szín – Jaj, nagyi! 19h szept. 8. péntek
szept. 9. szombat szept. 9. szombat
szept. 10. vasárnap szept. 10. vasárnap
szept. 11. hétfő szept. 11. hétfő
szept. 12. kedd szept. 12. kedd
szept. 13. szerda szept. 13. szerda
szept. 14. csütörtök Belvárosi Színház – Kalamazoo 19h szept. 14. csütörtök
szept. 15. péntek Belvárosi Színház – Párterápia 19h szept. 15. péntek
szept. 16. szombat 6szín – MÚVILÁV majdnem, mint a filmeken 19hBEMUTATÓ szept. 16. szombat
szept. 17. vasárnap szept. 17. vasárnap
szept. 18. hétfő szept. 18. hétfő
szept. 19. kedd szept. 19. kedd
szept. 20. szerda szept. 20. szerda
szept. 21. csütörtök Belvárosi Színház – Még egy kört mindenkinek 19h BEMUTATÓ szept. 21. csütörtök
szept. 22. péntek Belvárosi Színház – Még egy kört mindenkinek 19h
6szín – Jaj, nagyi! 19h
szept. 22. péntek
szept. 23. szombat Belvárosi Színház – Kalamazoo 19h szept. 23. szombat
szept. 24. vasárnap Belvárosi Színház – Mezítláb a parkban 17h szept. 24. vasárnap
szept. 25. hétfő szept. 25. hétfő
szept. 26. kedd szept. 26. kedd
szept. 27. szerda szept. 27. szerda
szept. 28. csütörtök Belvárosi Színház – Még egy kört mindenkinek 19h szept. 28. csütörtök
szept. 29. péntek 6szín – Second life avagy Kétéletem 19h szept. 29. péntek
szept. 30. szombat szept. 30. szombat
okt. 1. vasárnap 6szín – Jaj, nagyi 16h és 19h okt. 1. vasárnap
okt. 2. hétfő Belvárosi Színház – Kalamazoo 19h okt. 2. hétfő
okt. 3. kedd okt. 3. kedd
okt. 4. szerda Belvárosi Színház – Kalamazoo 19h
Jurányi Nagyszínpad – Egy őrült naplója 19h
okt. 4. szerda
okt. 5. csütörtök okt. 5. csütörtök
okt. 6. péntek 6szín – Hárman a padon 19h okt. 6. péntek
okt. 7. szombat Belvárosi Színház – Mezítláb a parkban 19h okt. 7. szombat
okt. 8. vasárnap Belvárosi Színház – Még egy kört mindenkinek 19h
6szín – MÚVILÁV – majdnem, mint a filmeken 19h
okt. 8. vasárnap
okt. 9. hétfő okt. 9. hétfő
okt. 10. kedd 6szín – Second life avagy Kétéletem 19h
Jurányi Nagyszínpad – Irodai patkányok 19h
okt. 10. kedd
okt. 11. szerda Belvárosi Színház – Párterápia 19h
6szín – Jaj, nagyi! 19h
okt. 11. szerda
okt. 12. csütörtök Belvárosi Színház – A kellékes 19h okt. 12. csütörtök
okt. 13. péntek Belvárosi Színház – TOK-TOK avagy hogy pattog a kocka? 19h
6szín – Hárman a padon 19h
okt. 13. péntek
okt. 14. szombat Belvárosi Színház – Hogy szeret a másik 19h okt. 14. szombat
okt. 15. vasárnap Belvárosi Színház – Még egy kört mindenkinek 16h és 19h okt. 15. vasárnap
okt. 16. hétfő okt. 16. hétfő
okt. 17. kedd Jurányi Nagyszínpad – Apád előtt ne vetkőzz 19h okt. 17. kedd
okt. 18. szerda Jurányi Nagyszínpad – Tapasztalt asszony 19h okt. 18. szerda
okt. 19. csütörtök Belvárosi Színház – A nulladik perc 19h okt. 19. csütörtök
okt. 20. péntek Belvárosi Színház – A nulladik perc 19h
Jurányi Nagyszínpad – Egyasszony 19h
okt. 20. péntek
okt. 21. szombat Belvárosi Színház – Mezítláb a parkban 17h okt. 21. szombat
okt. 22. vasárnap Belvárosi Színház – Válaszfalak 17h okt. 22. vasárnap
okt. 23. hétfő Belvárosi Színház – Kalamazoo 16h és 19h okt. 23. hétfő
okt. 24. kedd Belvárosi Színház – Párterápia 19h
6szín – Redőny 19h
okt. 24. kedd
okt. 25. szerda Belvárosi Színház – A nulladik perc 19h
Jurányi Nagyszínpad – Egy őrült naplója 19h
okt. 25. szerda
okt. 26. csütörtök Jurányi Nagyszínpad  – Tapasztalt asszony19h okt. 26. csütörtök
okt. 27. péntek okt. 27. péntek
okt. 28. szombat Jurányi Nagyszínpad – A csemegepultos naplója 19h okt. 28. szombat
okt. 29. vasárnap Jurányi Kamaraterem – Megyek utánad 19h okt. 29. vasárnap
okt. 30. hétfő Belvárosi Színház – Még egy kört mindenkinek 19h
6szín – Hárman a padon 19h
okt. 30. hétfő
okt. 31. kedd Belvárosi Színház – TOK-TOK avagy hogy pattog a kocka? 19h okt. 31. kedd

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Lóra, magyar, lóra!
Lóra, magyar, lóra!(Arany János) Tisztelgés a Párizsi Olimpiai Játékok előtt ifj. Vastagh György mezőhegyesi lovas szobraival, Molnár-C. Pál lovas …

További cikkek