2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Erővágóval akarta kivágni a villamosvezetőt

Méretes erővágóval hadonászott egy ittas utas Miskolcon, miközben bántalmazta a villamos vezetőjét. A Miskolci Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indított eljárást egy 55 éves miskolci férfival szemben. Az elkövető június 21-én a kora esti órákban a villamos Árpád úti végállomásánál odalépett a vezető fülkéjéhez, majd bántalmazni kezdte a 23 éves sofőrt. Mindeközben az ittas férfi egy méretes erővágót húzott elő táskájából, és azzal is megfenyegette a közfeladatot ellátó fiatalembert.

A bejelentést követően a helyszínre azonnal megérkező rendőrök fékezték meg az oktalanul feldühödött utast, akit a Miskolci Rendőrkapitányság bűnügyi őrizetbe vett. A rendőrség gyorsított eljárás keretében tervezi befejezni az ügyet.

Információs háttér:

A Büntető Törvénykönyv (Btk) a közfeladatot ellátó személyek közé sorolja többek között a taxisokat, a tömegközlekedés dolgozóit, mentőszolgálat tagjait, az egészségügyi dolgozókat, a pedagógusokat, a tűzoltókat, a nyilvántartásba vett egyház tagjait, szociális munkásokat.

A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak elkövetőjét a Btk. alapesetben három évig terjedő, míg csoportos elkövetés esetén akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek