2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Szijjártó Péter: az ukrán külügyminiszter hazug vádakkal illeti Magyarországot

Szijjártó Péter: az ukrán külügyminiszter hazug vádakkal illeti Magyarországot

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden annak véleményének adott hangot, hogy Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter „ismételten hazug vádakkal illette Orbán Viktor miniszterelnököt és Magyarországot” a kárpátaljai hadifoglyok ügyében.

A tárcavezető Facebook-bejegyzésében azt írta: az Orosz Ortodox Egyház és a Máltai Szeretetszolgálat együttműködése nyomán kiszabadult tizenegy ember a hadifogságból, és ez a magyar kormány szerepvállalása nélkül zajlott. Ugyanakkor – folytatta – örülnek annak, hogy ez megtörtént, hiszen „ha csak egy ember is visszanyeri a szabadságát, már az is jó hír, ez pedig tizenegyszeresen is az”. Szijjártó Péter bejegyzésében leszögezte: ez a tizenegy ember Magyarországon szabadon mozoghat, „azt csinálnak, amit jónak látnak, azzal lépnek kapcsolatba, akivel akarnak”. Úgy értékelt: „a hazug támadások és a személyeskedés” helyett inkább örülni kellene a tizenegy ember szabadságának. Ukrán kollégájának azt üzente: ha bármilyen kétsége vagy kérdése van, „tudja, hogy tud elérni”. Hangsúlyozta: a kormány továbbra is kitart a béke mielőbbi szükségessége mellett, mert a béke megszüntetné sok tízezer ember szenvedését. (MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…