2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Őrizetben a molotovkoktélos támadók (B-A-Z. MRFK)

Szegény ember az, aki ígérni sem tud

Egy mezőkövesdi nagyi talán túlságosan is szerethette unokáját, ugyanis annak kérésére több mint két és fél millió forintot csalt ki mintegy félszáz személytől. Az elköltött pénz végül kábítószer-terjesztőkhöz juttatta el a mezőkövesdi rendőröket.
 
A „segítő” és kivitelező nagyi 69, a felbujtó unoka 19 éves. A rokoni szálon túlmenően további közös vonásuk, hogy egy kvázi „cselekvési programot” dolgoztak ki és hajtottak végre annak érdekében, hogy az unoka igényeit kielégítsék.

 

A „program” részeként a nagyi 2008. szeptembere és 2009. májusa között mintegy 50 személyt tévedésbe ejtve, különböző jogcímeken különböző összegű kölcsönöket vett fel. A kölcsönkérés alapjául szolgáló történet szinte minden esetben valótlan volt, azok csak a kölcsönadók megtévesztésére szolgáltak. Ráadásul a gyanúsítottnak már a kölcsön felvételekor sem volt reális lehetősége a teljesítésre, az összegek felvételekor tudta, hogy azokat nem fogják tudni visszafizetni.

A tenyeren hordozott unoka az összes kölcsönkért összeget megkapta, amelyeket teljes egészében fel is élt. 

Az eset érdekességeként megemlíthető, hogy a csalási cselekmények végül nemcsak a nagyinak és unokájának, hanem további két másik mezőkövesdi lakosnak is a vesztét okozták. Az unokáról időközben a rendőröknek sikerült kideríteniük, hogy kábítószer fogyasztó, így rajta keresztül a „dealerekhez” is sikerült a mezőkövesdi zsaruknak eljutniuk.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást az ügyben. Az okozott kár megtérítése céljából a rendőrség kezdeményezte a gyanúsítottak tulajdonában lévő ingatlan zár alá vételének elrendelését.

 

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…