2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Bulvár
  • »
  • Catherine Zeta-Jones, Scarlett Johansson és Denzel Washington is Tony-díjas
Catherine Zeta-Jones, Scarlett Johansson és Denzel Washington is Tony-díjas

Catherine Zeta-Jones, Scarlett Johansson és Denzel Washington is Tony-díjas

Catherine Zeta-Jones, Scarlett Johansson és Denzel Washington is Tony-díjasHollywood sztárjai, Catherine Zeta-Jones, Scarlett Johansson és Denzel Washington is elnyerték a Broadway világának legrangosabb elismerését a vasárnap este megrendezett New York-i Tony-díjátadó gálán. Az idei ceremónia legünnepeltebb előadása a Red lett.

A Mark Rothko festőművészről szóló kétszereplős dráma a legjobb darab díján kívül további öt Tony-t nyert. Michael Grandage a legjobb rendező, a színműben a művész ifjú és egyre kiábrándultabb asszisztensét alakító Eddie Redmayne pedig a legjobb mellékszereplő díját kapta.

A legjobb női mellékszereplő elismerését Scarlett Johansson vehette át Arthur Miller Pillantás a hídról című drámájában nyújtott játékáért. Mint mondta: legszebb álma vált valóra azzal, hogy megkapta a színházi világ elismerését.

A népszerű hollywoodi sztárokat, Johanssont, Zeta-Jonest és Washingtont először jelölték a tekintélyes színházi díjra.

Catherine Zeta-Jones egy 1973-ban debütált musical, az A Little Night Music felújításában játszott szerepével aratott szakmai sikert. „Tényleg úgy érzem magam, mint Hamupipőke” – osztotta meg a közönséggel örömét a legjobb musicalszínésznő díjának átvételekor.

Washington az ötvenes években a délvidéken játszódó Fences című darabban tűnt ki játékával. A legjobb drámai alakításért járó Tony-díjat a következő szavakkal köszönte meg: „Édesanyám mindig azt mondta: +az emberek adják a díjat, az isten adja a jutalmat+. Úgy érzem, ma este mindkettőt megkaptam”. A Fences a legjobb drámafelújítás kategóriájának győztese lett, Washington partnere, Viola Davis pedig a legjobb dámai színésznő díját vehette át.

A New York-i Radio City Music Hallban megrendezett gálán átadott díjakról 700 producer, színész és színműíró szavazata döntött. Az 1947-ben alapított és évente kiosztott Tony-díjért csak a Broadway műsorán lévő darabok versenghetnek.

Az idei, 67. díjkiosztón a Memphis kapta a legjobb musical díját, a legjobb musical felújítás címét pedig az Őrült nők ketrece nyerte el, míg rendezője, Terry Johnson a legjobb musicalrendezőként lett díjazott.

Az est életműdíját Alan Ayckbourn színműíró és Marian Seldes színésznő kapta meg.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ábrahám Edit: „Sosem késő”
„Sosem késő” – akár ez is lehetne Ábrahám Edit mottója. A színésznő hatvan felett sem hagyja el magát, bomba formában van, és nyitott az újdonságokra …

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…