2024. 04. 30. kedd

Katalin, Kitti
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
Vb-2010: Japán legyőzte Kamerunt

Vb-2010: Japán legyőzte Kamerunt

Vb-2010: Japán legyőzte KameruntEgygólos győzelmet aratott hétfőn a japán labdarúgó-válogatott Kamerun felett a dél-afrikai világbajnokság E csoportjának második mérkőzésén, Bloemfonteinben.

Az afrikaiak gyenge játékkal, kevés kapura lövéssel keserítették el szurkolóikat, míg Japán egy védelmi hibát kihasználva megszerezte a vezetést, s hősiesen védekezve nyert. Az ázsiai együttesnek ez volt az első külföldi világbajnoki összecsapáson elért győzelme.  Eredmény: E csoport, 1. forduló: Japán-Kamerun 1-0 (1-0). Bloemfontein, Mangaung Stadion, 40 ezer néző. Gólszerző: Honda (39.)

Mindkét együttes óvatosan kezdte a mérkőzést, s nagyobb hangsúlyt fektetett a jó védekezésre, mint a gólhelyzetek kialakítására. A kameruniak harcosan, erőszakosan, testi fölényüket kihasználva igyekeztek labdát szerezni, míg a japánok inkább gyorsaságukat próbálták kamatoztatni. A szünetig összesen négyszer lőttek kapura a játékosok, s a 24. születésnapját múlt vasárnap ünneplő Honda révén az ázsiaiak vonulhattak előnnyel pihenőre.

A második játékrészben a kameruniak küzdöttek az egyenlítésért, többször próbálkoztak távoli lövésekkel, s egyszer a kapufát is eltalálták. A hősiesen védekező japánok az utolsó percekben nagyon magukra húzták ellenfelüket, de sikerült megtartaniuk egygólos előnyüket a lefújásig.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek