2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Jubileumi gazdanapok Szerencsen

Idén 20. alkalommal ad otthont Szerencs a gazdanapok programjainak 2010. június 18-20. között.

Az 1991-ben Hegyaljai Gazdanapok néven életre hívott mezőgazdasági kiállítás történetében több jelentős fordulópont adódott az évek során. Kezdetben a szerencsi termelőszövetkezet ondi telepe szolgált helyszínül a rendezvénynek. Majd az ötödik évfordulót már a város központjában ünnepelhették a szervezők, kiállítók és látogatók, hiszen 1995-ben a program beköltözött a Rákóczi-várba és a városi sportcsarnokba.

Tizenhat év után a név is megváltozott: 2005-ben Zempléni Eurorégiós Gazdanapok néven hirdették meg a szervezők a mezőgazdasági kiállítást és vásárt. És nem csak a név változott, az új szervezőgárdával új szemlélet lépett színre. Ezen az éven kelt életre a Zemplén Expo, amely a termékek és szolgáltatások általános vásáraként a nagyközönség számára is vonzóvá teszi a kiállítást.
A gazdanapok – bár sok változáson esett át az elmúlt 19 évben – alapjaiban mindig ugyanazt a célt szolgálta: bemutatkozási lehetőséget biztosítani az agráriumban tevékenykedő cégeknek, szolgáltatóknak, hasznos információkat közvetíteni a hegyaljai gazdák felé, segíti a szakemberek, befektetők, vállalkozók közötti kapcsolatok kiépítését.

Idén, a jubileumi 20. gazdanapon a hagyományos mezőgazdasági vásár és kiállítás mellett ismét megrendezik a Zemplén Expot. Jelenleg 70 kiállító regisztráltatta magát a szerencsi gazdanapokra.
A rendezvény szakmai védnökei a Szerencsi Mezőgazdasági Zrt. és a Tokaj Kereskedőház Zrt.
Június 19-én a Zempléni Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány a  szakembereket hívja vidékfejlesztési konferenciára a Rákóczi-vár történelmi falai közé.

A látogatókat kulturális és egyéb programok várják. A gyerekeknek nyújtanak szórakozást a kézműves foglalkozások és a vidámpark. A tavalyi nagy sikerre való tekintettel ismét lesz díszmadár- és hüllőbemutató a Herman Ottó Természetvédők és Madártenyésztők B.-A.-Z. Megyei Egyesülete jóvoltából. Szombaton délután a szerencsi motorosok találkoznak a városközpontban.

A polgármesteri hivatal előtt felállított színpadon a mindhárom napra változatos programot szervezett a Városi Kulturális Központ és Könyvtár. Minden korosztály megtalálja a kedvére valót, hiszen roppant változatos a paletta: lesz népzene, operett, nóta, rock and roll és moderntánc. Bemutatót tart a helyi karateszakosztály, és gólyalábasok is szórakoztatják a közönséget Bemutatkozási lehetőséget kapnak a helyi tehetségek és Szerencs szlovákiai testvérvárosából, Rozsnyóról is érkeznek fellépők. Szombat este a Cairo együttes zenéjére táncolhat a közönség.
Vasárnap délután a Kolompos Együttes mozgatja meg a népzenét kedvelők lábát, majd a program zárásaként az egyik népszerű tehetségkutató műsor felfedezettjének, Király Viktornak tapsolhatnak a vendégek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…