2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Vb-2010: döntetlen a nyitómérkőzésen

Vb-2010: döntetlen a nyitómérkőzésen

Vb-2010: döntetlen a nyitómérkőzésenA házigazda dél-afrikai válogatott 1-1-es döntetlent játszott a mexikói csapattal a XIX. labdarúgó-világbajnokság pénteki nyitómérkőzésén Johannesburgban. A rekordot jelentő hatodik világbajnokságán edzősködő Carlos Alberto Parreira alakulata ezzel folytatta azt a sorozatot, miszerint afrikai csapat nem kap ki a nyitómérkőzésen. Igaz, 1990-ben a kameruniak az argentinokat, 2002-ben pedig a szenegáliak a franciákat legyőzték, mindkét esetben 1-0-ra. Eredmény: A csoport, 1. forduló: Dél-afrikai Köztársaság – Mexikó 1-1 (0-0). Johannesburg, Futballváros, 84.490 néző. Gólszerzők: Tshabalala (55.), illetve Marquez (79.)

Nagy fölényben játszottak a mexikóiak az első félidőben, többször is zavarba hozták a sebezhetőnek tűnő hazai védelmet. Javier Aguierre együttese a hajrában gólt szerzett, de ezt a játékvezető les miatt nem adta meg.

A fordulást követően a házigazda az első valamire való helyzetét gólra váltotta, a Tshabalala által szerzett találat egyik esélyese lehet a torna legszebb gólja címre. A folytatásban ötlettelenebbé vált a mexikóiak játéka, ennek ellenére egy hatalmas hazai védelmi hibát követően egyenlítettek. A hajrában mindkét csapat a győzelemre játszott, a hazaiak az utolsó percben még a kapufát is eltalálták, de az eredmény már nem változott.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek