2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Felajánlás az árvízkárosultak javára

Ötmillió forint értékű segítség a Generali a Biztonságért Alapítványtól a károk enyhítésére

Az elmúlt időszak viharai és árvizei soha nem látott méretű károkat okoztak szerte az országban. Számos település vált megközelíthetetlenné és több ezer embernek kellett elhagynia otthonát. A Generali-Providencia Biztosító Zrt. által létrehozott Generali a Biztonságért Alapítvány közel 5 millió forint összértékű eszközöket ajándékozott Borsod-Abaúj-Zemplén megye leginkább sújtott településeinek, hogy ezzel segítsen a károk enyhítésében.

A lassan másfél hónapja tartó szélsőséges időjárás több milliárd forint kárt okozott az országban. A legsúlyosabb helyzet Borsod-Abaúj-Zemplén megyében van, ahol már több mint 90 ház összedőlt és a kitelepítettek száma meghaladta a 4500 főt.

„A Generali a Biztonságért Alapítványnál úgy gondoljuk, biztonságunk és lakókörnyezetünk védelme mindannyiunk közös felelőssége. Ezért is tartottuk fontosnak, hogy ebben a súlyos és kilátástalannak tűnő helyzetben lehetőségeinkhez mérten segítsünk a bajba jutott embereken. Alapítványunk az árvízkárok elhárításához szükséges eszközökkel próbál hozzájárulni ahhoz, hogy a legsúlyosabban érintett területeken minél gyorsabban haladhassanak a helyreállítási munkálatok, és az emberek minél előbb visszaköltözhessenek otthonaikba”. – mondta Paál Zoltán, a Generali a Biztonságért Alapítvány kurátora.

A Generali a Biztonságért Alapítvány közel 5 millió forint összértékű eszközöket ajándékozott az árvízkárok enyhítésére, melyeket 2010. június 9-én adtak át Felsőzsolca illetve Edelény polgármesterének. A két település mentő- és helyreállítási munkálataihoz az alapítvány generátorokkal (Edelény 2, Felsőzsolca 1), 4-4 szivattyúval, 1-1 csónakmotorral felszerelt csónakkal, 5-5 életmentő mellénnyel, valamint a szivattyúk működtetéséhez felhasználható 220 000 Ft-os benzinkártyával járult hozzá.

Az alapítvány májusban is segített a vihar és az árvíz által leginkább sújtott Borsod-Abaúj-Zemplén megyének. Akkor 3 millió forintot biztosított a megyének, és további 2 millió forintot adott Miskolc város önkormányzatának a károk enyhítésére.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek