2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Berecz Stéphanie az év bortermelője Hegyalján

Ez évben 2010. május 21.-én Mádon rendezték meg a Tokaji Borvidék Borversenyét, közös szervezésben Mád Hegyközséggel és Mád Község Önkormányzatával.A borversenyre összesen 258 bort neveztek a borászatok.
Ebből 45 bor kapott arany minősítést. A borversenyt követő napon a Mezőzombor Bortón rendezték meg a borászbált.Itt hirdették ki éjfélkor az év bortermelőjét, amelyet ebben az évben egy hölgy:Berecz Stéphanie nyert el..
A család 1994 óta él Hegyalján. Férjével, Berecz Zsolttal Tarcalon  laknak, ahol 2002-ben létrehozták a Tokaj Kikelet Pincét.
2010-ben Berecz Stéphanie mellett jelöltek voltak: Hudák Péter (Béres Szőlőbirtok és Pincészet), Ifj. Götz István (Götz Pincészet) és Marta Willebaum-Kauff (Pendits). Berecz Stéphanie  első hölgyként érdemelte ki az elismerést, a cím viselésére egy évig jogosult és ezzel a következő választási időpontig állandó tagja lett a Tokaji Borbíráló Bizottságnak is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…